12:37

Vuletić o opoziciji: Cilj im je da potkopaju moć Vučića SNS pokazala odličnu organizaciju

izbori

VULETIĆ: Opozicija na ponovljenim izborima pokazala da nije dorasla SNS! Jedini program im je ŠTA GOD DA VUČIĆ URADI BIĆEMO PROTIV

Politika -

Profesor dr Vladimir Vuletić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu istakao je da je na ponovljenim izborima u subotu opozicija samo pokazala da ne može da doskoči SNS-u ni po organizacionom nivou.

- Tog odgovora nije ni bilo, jer je juče postojala određena šansa da se napravi klackalica i pitanje da li bi ovi koji kao svoj politički cilj imaju rušenje predsednika Aleksandra Vučića ili potkopavanje njegove moći u unutrašnjosti mogli da osvoje vlast u Beogradu. To se nije desilo iz dva razloga. Pokazalo se da je na organizacionom nivou SNS izuzetno jaka. Njena struktura je takva da je pokazala da u kratkom roku može da se reintegriše i da taj zaostak bitno premaši. A druga stvar, pokazalo se da je ta opozicija koja je trebalo da potkopa vladajući režim nije dorasla tome ni na organizacionom, ni na bilo kom drugom nivou - istakao je Vuletić.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir televizija

On je naveo da je bilo potrebno samo da se glasa za listu Borisa Tadića "Ajmo ljudi", koja nije osvojila dovoljno glasova za ulazak u parlament u Beogradu.

- Potrebno je naglasiti da kada pogledate političke aktere kojima je jedini politički cilj destabilizacija režima, a imate globalnu situaciju koja se i te kako tiče nas, jasno vam je da bilo kakvo pomeranje političke ravnoteže ne može doprineti stabilnosti. I to je osnovni politički razlog - ističe Vuletić.

Na pitanje novinara jutarnjeg programa Gorana Anđelkovića šta nam ovi rezultati govore o opoziciji, Vuletić je istakao da je činjenica da postoji mnoštvo stranaka u opoziciji.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir televizija

- Smešno je kad predstavnici nekih stranaka koje imaju nekoliko članova izađu i kažu da imaju legitimitet. U ovakvim situacijama se pokazuje da to "mi" ne postoji. Čini mi se da Dragan Đilas pokušava da stvori jedan stožerni pokret oko koga bi se okupila grupa stranaka koja bi mogla da predstavlja protivtežu SNS. Mnogi tumače ovo uslovno približavanje Vučića i Đilasa, a meni sam taj korak što je Dragan Đilas otišao kod predsednika treba da bude poruka - stanite iza mene, ja ću rešiti problem - kaže Vuletić.

On je istakao da je za većinu stranaka opozicije jedini plan i program da se oslabi režim Aleksandra Vučića.

- Jedini plan i program opozicije svodi se na rečenicu "šta god da predsednik radi, mi ćemo biti protiv". Videli smo da to ne donosi benefite. Ovaj Đilasov potez govori o tome da on pokušava da promeni ovakvu strategiju, ali da li će uspeti u tome i koliko će otpora biti u opoziciji, ostaje da vidimo - ističe Vuletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track