KOSMET JE SRPSKI JERUSALIM: Ministar Vulin u poseti Svetoj zemlji, sastao se s patrijarhom jerusalimskim Teofilom III
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova u poseti

KOSMET JE SRPSKI JERUSALIM: Ministar Vulin u poseti Svetoj zemlji, sastao se s patrijarhom jerusalimskim Teofilom III

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji na Veliku subotu boravi u zvaničnoj poseti Jerusalimu, sastao se sa Njegovim blaženstvom Teofilom III patrijarhom jerusalimskim kome se zahvalio na razumevanju i podršci koju pruža srpskom narodu, a posebno teritorijalnoj celovitosti i integritetu Republike Srbije.

Aleksandar Vulin, Jerusalim
foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preneo je najsrdačnije pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Njegovoj svetosti patrijarhu jerusalimskom Teofilu III i istakao da država Srbija visoko ceni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

„Jerusalimska patrijaršija je izuzetno uticajna, reč jerusalimskog patrijarha Teofila III, dostojnog čuvara Hristovog groba i svetih mesta Svete zemlje se sluša i poštuje ne samo u Jerusalimu i Izraelu, već i na čitavom Bliskom Istoku. Zahvalni smo jerusalimskom patrijarhu za podršku koju, i u ovim teškim vremenima kada svetom odiše netrpeljivost i mržnja, s dubokom verom i ljubavlju, čitavom srpskom narodu bezuslovno pruža. Hvala patrijarhu jerusalimskom koji je, još jednom, izneo jasan stav da Kosovo i Metohija ne mogu biti oteti od Srbije i da su Kosovo i Metohija srpski Jerusalim“, rekao je srpski ministar policije Aleksandar Vulin nakon sastanka sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u jerusalimskoj patrijaršiji, saopštio je MUP.

Aleksandar Vulin, Jerusalim
foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je tokom posete Svetoj zemlji na Veliku subotu prisustvovao u crkvi Svetog groba u Jerusalimu i ceremoniji silaska Blagodatnog ognja, simbolu uskrsnuća Isusa Hrista.

„Više nego ikada, ceo pravoslavni svet treba da bude jedinstven. I sa ovog najsvetijeg mesta hoću da poručim da mi Srbi, gde god da živimo, treba da se okupimo i budemo jedinstveni", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je iz Svete zemlje svim pravoslavnim hrišćanima čestitao predstojeći Vaskrs i naglasio da Hristovo vaskrsenje iznova treba da nas podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, jedinstva, uzajamnog uvažavanja i poštovanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track