06:57

DA LI ĆE DOĆI DO PONAVLJANJA BEOGRADSKIH IZBORA?! Dejan Miletić: Ukoliko se ponove, sigurno bi bilo promena

izbori

DA LI ĆE DOĆI DO PONAVLJANJA BEOGRADSKIH IZBORA?! Dejan Miletić: Ukoliko se ponove, sigurno bi došlo do promena

Politika -

I posle ponovljenih izbora na dva biračka mesta u Beogradu, raspored mandata u Skupštini grada ostao je isti.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

O tome da li će doći do ponavljanja beogradskih izbora govorio je u Jutarnjem programu Kurir televizije direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić.

- Ovi izbori su pokazali da nećemo skrenuti sa puta daljeg napretka, otadžbina nas traži da se uključimo i proces oporavka. Jedna škola zagovara da se bavimo napretkom što pre, a druga škola kaže da pogledamo prave izazove, pritiske i predsednik Vučić je skloniji drugoj opcije. Što se Beograda tiče, tu je malo zamršenija situacija, u SNS su se formirala dva krila i to se sve prelama u ovoj amtosferi da li da se opet izađe na izbore - kaže Miletić.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

Na pitanje voditeljka Gorana Anđelkovića i Olje Lazarević da li bi se nešto promenilo ukoliko bi se ponovili izbori u Beogradu, Miletić kaže da bi moglo doći do promena.

- Moglo bi da bude promena. Videlo se da je mnogo tih opozicionih stranaka, već se dosta njih razjedinilo, interesi su drugačiji. Stvara se društvena tenzija a već smo zatvorili tu priču, ne znamo da li to može neki dubli razdori. Prva opcija je smirivanje tenzija, nemamo vremena za gubljenje, smatram da je SNS dobio izbore na svim nivoima. Zna se ko je dobio izbore i računica je jasna, dovoljno je samo videti procente. Jeremićev tabor se cepa, mi imamo tu neprestanu dinamiku, postoji konflikt između Jeremića i Đilasa. Ono što mene raduje, činjenica da je Đilas otišao na razgovor sa predsednikm Vučićem i mislim da je to dobro za smirivanje tenzija. Prioritet treba da bude razvoj Srbije, i opozicija ima odgovornost, ne samo vlast - rekao je Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

10:41

SNS NEĆE DOZVOLITI DA GA UCENJUJU SLABIJI Miletić nakon sastanka Đilasa i Vučića: Izvesni izbori u Beogradu u JEDNOM SLUČAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja