06:07

POLITIČKI ANALITIČAR ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Pobeda SNS na parlamentarnim i predsedničkim izborima bila izvesna

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Svako ko se iole razume u politiku znao je šta će se desiti POJASNIO BRAK U SRPSKOJ OPOZICIJI

Politika -

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je pobeda SNS na parlamentarnim i predsedničkim izborima bila izvesna kao i da je 56 odbornika za formiranje vlasti u Beogradu sasvim dovoljno za SNS.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

Srpska napredna stranka pobedila je na izborima u Beogradu i 56 odbornika dovoljno je da samostalno formira gradsku vlast, poručio je član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Ovi izbori su očekivani i rasplet je bio sasvim očekivan. Svako ko se malo razume znao je. Posle ovakve liste kandidata, za koju ja mislim da je bila tanka rezultat je bio izvesan. Pobeda SNS-a na parlamentarnim i predsedničkim izborima je bila vrlo izvesna. Brojčano su izbori bili sasvim u redu, velika izlaznost je uvek dobra. 56 odbornika za formiranje vlasti u Beogradu je sasvim u redu za SNS. Postoji jedna politička dimenzija, ako se razmišlja na republičkom nivou, onda je ovo tanka većina. Svi koji ulaze u republičku vlast želeće svoj deo kolača - rekao je Vukadinović gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije postoji možda još samo formalno, ali suštinski ona više ne postoji, izjavio je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, koji je i očekivao „da ta koalicija, nažalost, neće opstati na duže staze“.

Na pitanje voditelja Gorana Anđelkovića i Olje Lazarević kako se tumače ovakve izjave opozicionih lidera, Vukadinović je rekao da opoziciona scena u Srbiji podseća na sapunicu.

- Jasno mi je donekle šta se dešava, ali iznenađen sam brzinom tih dešavanja, gospodin Grbović jeste u pravu. Taj "brak" je od početka bio na klimavim nogama, bilo je dosta nametanja. Ja mislim da koalicija ne postoji kod njih. Opoziciona scena u Srbiji podseća na sapunicu, imaju dosta burne reakcije - kaže Vukadinović.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:37

SRBI IMAJU EMPATIJU I PREMA RUSIMA I PREMA UKRAJINCIMA Vukadinović izneo rezultate istraživanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track