ALBANAC JE UZEO NOŽ I KRENUO KA MOM SINU: Majka opisala dramu u Babinom Mostu kada je napadnut srpski dečak na Kosmetu
Foto: Printscreen/Facebook

Srbi zabrinuti za bezbednost

ALBANAC JE UZEO NOŽ I KRENUO KA MOM SINU: Majka opisala dramu u Babinom Mostu kada je napadnut srpski dečak na Kosmetu

Politika -

Na veliki pravoslavni praznik Uskrs, u Babinom Mostu na Kosovu i Metohiji napadnut je trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti dok je bio sa društvom ispred kafića u centru sela. Incident, na sreću bez težih posledica, izazvala je grupa albanskih mladića.

Roditelji dečaka su u šoku, kako zbog saznanja da je napad mogao da bude sa tragičnim posledicama. tako i sa činjenicom da ovo nije prvi incident i atak na njihovu porodicu, prenosi RTV Gračanica.

- Mlađi sin je bio ispred lokala, a stariji unutra, deca su slušala muziku i družila se. U nekom trenutku stvorila se grupa od desetak albanskih mladića, to nisu bila deca već mladići od 23 godine, i nasrnuli su na mlađeg sina nožem. Albanskom mladiću je srećom nož ispao iz ruke i svi su videli kako se on sago da ga uzme sa zemlje i onda su stariji sin i njegovi drugovi izleteli iz lokala i sprečili da se dogodi nešto loše - kaže majka napadnutog dečaka Milena Mitrović.

Srbi, Albanci, Gojbulja, Miroče

Ona ističe da ovo nije prvi napad na članove njene porodice.

- Moju ćerku, koja je tada imala 9 godina, 2015. godine su pokušali da kidnapuju na samom ulazu u našu ulicu i samo pukom srećom je uspela da pobegne. Stariji sin koji ima 18 godina takođe je napadnut na istom mestu i tom prilikom dobio je udarac u glavu letvom, ali na sreću naišle su komšije i uspele da ga odbrane - kaže Milena.

Poslednji incident uznemirio je i zabrinuo meštane, jer se napadi u ovom selu dešavaju u kontinuitetu, narušavajući bezbednost, koja je od najvećeg značaja za opstanak Srba u ovom mestu.

kosovska policija, KPS, policija Kosova
foto: Profimedia

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović kaže da je Babin Most kao jedino selo u kome žive Srbi na putu od Prištine ka Kosovskoj Mitrovici, očigledno atraktivna lokacija i da sam broj dece i omladine srpske nacionalnosti u ovom selu nekima smeta.

- Ovo je još jedan vid pritiska na nas da donesemo odluku za koju niko nije spreman, a to je da odemo odavde. Ja se nadam da će država Srbija i Kancelarija za KiM, i mi zajedno sa njima, uspeti u svojoj borbi za opstanak našeg naroda na ovom prostoru i da ćemo prebroditi sve izazove koji su pred nama - kaže Dančetović, piše RTV Gračanica.

Napad na srpskog dečaka u Babinom Mostu prijavljen je kosovskoj policiji koja istražuje slučaj, a porodica dečaka očekuje da će napadači biti sankcionisani, ali sumnja da će preduzeti ozbiljnije mere da se ovako nešto više ne dogodi.

(Kurir.rs/ RTV Gračanica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja