JEDAN KORAK OD FAŠISTE: Đilasov SSP i Jeremićeva Narodna stranka u totalnom rasulu! Okršaj Marinike Tepić i Vladimira Gajića!
Foto: Beta/Branislav Božić

JEDAN KORAK OD FAŠISTE: Đilasov SSP i Jeremićeva Narodna stranka u totalnom rasulu! Okršaj Marinike Tepić i Vladimira Gajića!

Politika -

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa i Narodna stranka Vuka Jeremića više i ne kriju da im se koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije potpuno raspala, a najnoviji otvoreni sukob započela je Marinika Tepić koja je NS optužila da se "strmoglavila u populizam".

Ona je praktično rekla i potvrdila da njihova koalicija više ne postoji, a na njene izjave na Novoj S odmah je reagovao potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

glasanje, izbori 2022, Marinika Tepić
foto: Milan Maričić/ATAImages

Tepićeva je, naime, rekla, na pitanje o budućnosti te koalicije, da su se "neki koalicioni partneri posle izbora strmoglavili u populizam, naročito nakon susreta Đilas-Vučić".

- Ti nastupi su doveli do toga da je dalja saradnja vrlo teška i gotovo nemoguća - rekla je Tepić precizirajući da misli na Narodnu stranku.

Gajić je na to reagovan na Tviteru.

Vladimir Gajić
foto: Dado Đilas

- "Strmoglavili se u populizam"...to je etiketa za Narodnu stranku zato što neće da ozakoni dogovore sa Vučićem i zato što je protiv sankcija Rusiji. Ako niste na liniji #fonderlajen onda ste "populista" jedan korak od "fašiste". Kakva politička mudrost. Nemam reči - napisao je Gajić.

Inače, da je među koalicionim partnerima totalni raskol saznalo se još odmah posle izbora kada su iz NS rekli da će u parlamentu imati zaseban posčanički klub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja