FRUŠKA GORA JE LEPŠA OD ŠVAJCARSKE! Ministar Momirović: Ovaj tunel će biti najduži u Srbiji
Foto: Nenad Kostić

saobraćajnica od velikog značaja

FRUŠKA GORA JE LEPŠA OD ŠVAJCARSKE! Ministar Momirović: Ovaj tunel će biti najduži u Srbiji

Politika -

S ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišli smo radove na izgradnji Fruškogorskog koridora i tunela Iriški venac, koji će, kada bude prokopan kroz Frušku goru, sa 3,5 kilometara biti najduži tunel u Srbiji.

Tomislav Momirović
foto: Nenad Kostić

Ministar nas je kroz razgovor na terenu podsetio koliki je značaj ove saobraćajnice, jer, kako je rekao, trenutno ceo kargo saobraćaj, transport, logistika snabdevanja Novog Sada prolazi ovim putem direktno kroz Frušku goru.

Tomislav Momirović
foto: Nenad Kostić

- To su stotine kamiona dnevno i tako decenijama. Zbog toga je ova prelepa planina, koja je lepša od Švajcarske, a na kojoj se nalazi desetine manastira i nacionalni park, u potpunosti devastirana. Umesto da bude jedno od najznačajnijih turističkih lokacija u Srbiji, Fruška gora je tranzitna deonica. Izgradnjom ovog puta, u velikoj meri će biti olakšan život ljudima, biće olakšan kamionski transport, omogućen brži prevoz, lakši, lepši i udobniji život za ljude - istakao je Momirović i dodao:

Tomislav Momirović
foto: Nenad Kostić

- Za mene je ovaj koridor, a posebno tunel, jako avangardan i značajan projekat koji će u potpunosti promeniti sliku Fruške gore. Koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metara i biće svrstan u takozvane brze saobraćajnice, neće imati zaustavne trake.

Kurir/B.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja