DIJAMANTI, BRILIJANTI: Bivša ministarka bila je poznata i po PEDESET pari cipela, Miu Miu štiklicama, a ovo o njoj nismo znali
Foto: Dragana Udovičić

stručna

DIJAMANTI, BRILIJANTI: Bivša ministarka bila je poznata i po PEDESET pari cipela, Miu Miu štiklicama, a ovo o njoj nismo znali

Politika -

Slavica Đukić Dejanović, visoka funkcionerka SPS i nekadašnja ministarka i predsednica Skupštine, svima je dobro poznata kao veliki ljubitelj cipela, pa je tako svojevremeno priznala da u cipelarniku ima i po pedeset pari obuće, isključivo sa visokim potpeticama. Mnogi nisu zaboravili ni period dok je vodila parlament, kada je u "okršajima" s poslanicima potezano i pitanje njenih "Miu Miu cipelica".

Slavica Đukić Dejanović, lični stav
foto: Dragan Kadić

Đukić Dejanović je i ranije govorila za medije o toj svojoj strasti, a sada je otkrila i nešto što se o njoj nije znalo. Nekadašnja ministarka je, naime, kako je ispričala za Objektiv, u jednoj stranoj zemlji završila kurs o dragom i poludragom kamenju.

dijamanti
foto: Shutterstock

Govoreći o tome šta sve ume da radi, ona je otkrila da zna da veze goblene, slika, kuva, te i dalje piše dnevnik kao u mladosti. Ume, kako je rekla, čak i da pacijentima da injekcije. - Inače sam u jednoj stranoj zemlji završila kurs o dragom i poludragom kamenju, ne samo šta koji kamen znači već i kako ulazi u proizvodnju i šta se sve od njega može napraviti - ispričala je ona.

Bivša ministarka ispričala je za Kurir da je kurs o dragom i poludragom kamenju pohađala pre tridesetak godina u tadašnjem Lenjingradu, odnosno Sankt Peterburgu dok je radila, u sklopu razmene mladih lekara, na tamošnjem Institutu za lečenje bolesti zavisnosti. - U hotelu gde sam boravila bio je organizovan taj kurs koji je trajao 3-4 dana, a pošto je to bilo popodne, posle mog posla, mogla sam da uklopim. Veoma sam interesantne stvari naučila o dijamantima, brilijantima, dragom kamenju uopšte da mogu i dan danas da prepoznam kvalitet, vrednost...- priča nam Đukić Dejanović. Dodaje i da nije kolekcionar, te da i nije baš veliki ljubitelj dragog kamenja. - I dalje više volim cipele iako su one mnogo manje vrednosti od dragulja - iskreno će Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track