04:43

DANAS EKSHUMACIJA MUFTIJE ZUKORLIĆA Taraniš: Gradom se šire razne spekulacije OTKRIO KOJA JE PREOVLADAVAJUĆA REAKCIJA PAZARACA

objasnio

DANAS EKSHUMACIJA MUFTIJE ZUKORLIĆA Taraniš: Gradom se šire razne spekulacije OGLASIO SE I USAME, A EVO ŠTA JE IMAO DA SAOPŠTI

Politika -

Ekshumacija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja muftije Muamera Zukorlića obaviće se danas.

Viši sud iz Novog Pazara je odobrio međunarodnu eksertizu u kojoj će učestvovati stručnjaci iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a više na ovu temu, iz Novog Pazara, istraživao je naš kolega Emir Ličina.

Njegov sagovornik, koji je govorio za televiziju Kurir bio je Teo Taraniš, politikolog.

Teo Taraniš
foto: Kurir televizija

- Od trenutka njegove smrti, pa sve do danas, zajednica je uznemirena i različite vrste spekulacija se šire gradom, posebno u vezi sa ovom najavom - kaže politikolog Teo Taraniš.

Taraniš otkriva da se spekuliše dosta toga.

- Mi od trenutka kada je Usame Zukorlić izašao sa sumnjom da je muftija Zukorlić možda otrovan mi smo svedočili kao građani ovog grada. Sve informacije su dolazile od muftijine porodice, jedne ili druge. To su bile informacije koje su dodatno podgrejavale pažnju. I izazivale sumnju - kaže politikolog Teo Taraniš.

Teo Taraniš
foto: Kurir televizija

Politikolog Taraniš ističe da je preovladavajuće reakcija iščekivanje rezultata obdukcije.

1 / 6 Foto: Kurir televizija

- Ono što možemo danas da kažemo i što je preovladavajuća reakcija javnosti u gradu, u Srbiji i na Balkanu , je iščekivanje rezulatata obdukcije. To je potrebno da se vidi šta će biti posledice. Šta će biti ako se stvarno ispostavi da je on nije umro prirodnom smrću. Ako se ispostavi da je umro prirodnom smrću krenuće pritisak na porodicu, zašto su ušli u ceo taj proces.

Takođe, oglasio se i muftijin najstariji sin usame Zukorlić.

Usame je na Instagramu napisao:

- Obaveštavam javnost da je Viši sud u Novom Pazaru doneo odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tela rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića u petak, 6. Maja 2022. godine. Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Nemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Neka nam Uzvišeni Allah olakša cijeli proces i da istina izađe na videlo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:30

DR BOŽIĆ OBJASNIO KAKO SE MOŽE SAZNATI DA LI JE MUFTIJA ZUKORLIĆ OTROVAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track