01:35

ZUKORLIĆEV SIN ZAPLAKAO TOKOM EKSHUMACIJE Biće ispravljena istorijska greška

težak dan za porodicu zukorlić

ZUKORLIĆEV SIN ZAPLAKAO TOKOM EKSHUMACIJE Biće ispravljena istorijska greška MENJA SE I MESTO POČINKA MUFTIJE

Politika -

Ekshumacija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja muftije Muamera Zukorlića obaviće se danas.

Viši sud iz Novog Pazara je odobrio međunarodnu eksertizu u kojoj učestvuju stručnjaci iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces nadgleda i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Prilikom ekshumacije za Kurir televiziju se oglasio i muftijin sin Usame Zukorlić.

- Ovo je jako težak trenutak za porodicu. Ko od porodica u životu ima susret sa ovakvim jednim činom i situacijom, tek je teško kada je u pitanju lider i predvodnik jednog naroda. Međutim, potreba za istinom i važnost pod kojim okolnostima je preselio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić nam je ispred emocija - istakao je za televiziju Kurir sin preminulog muftije Muamera Zukorlića Usame Zukorlić.

Muamer Zukorlić
foto: Kurir Printscreen, Dado Đilas

Usame je rekao i da će umesto u rodnom selu Orlje, gde je porvobitno sahranjen muftija Muamer Zukorlić, kada se urade eksumacija i obdukcija, telo muftije počivati u Altun-alem džamiji u Novom Pazaru.

- Od trenutka kada je muftija ukopan u selu Orlju što je bila želja porodice, mi kao porodica smo trpeli velike pritiske javnog mnjenja i prijatelja zbog čega smo dozvolili da se jedan velikan ukopa daleko od grada, iako je to njegovo rodno selo, i iako je to bila želja i porodice i roditelja. Međutim, eto, Bog dragi je odredio da se desi ova ekshumacija, i na neki način otvorena je mogućnost da, mogu tako da kažem, da se ispravi jedna istorijska greška, i da se muftija ukopa u Altun-alem džamiji i zahvaljujem se Islamskoj zajednici u Srbiji koja je to inicirala - rekao je Usame Zukorlić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:43

DANAS EKSHUMACIJA MUFTIJE ZUKORLIĆA Taraniš: Gradom se šire razne spekulacije OTKRIO KOJA JE PREOVLADAVAJUĆA REAKCIJA PAZARACA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track