ALBANSKI MUFTIJA OD PAPE TRAŽIO PODRŠKU ZA NEZAVISNO KOSOVO: Spahiu posetu Vatikanu iskoristio za lobiranje, razgovarali i o OVOME
Foto: Printscreen Facebook Komuniteti Mysliman i Shqipërisë

prvi susret od osnivanja MZA

ALBANSKI MUFTIJA OD PAPE TRAŽIO PODRŠKU ZA NEZAVISNO KOSOVO: Spahiu posetu Vatikanu iskoristio za lobiranje, razgovarali i o OVOME

Politika -

Glavni muftija Albanije, Bujar Spahiu, otputovao je u posetu državi Vatikan gde ga je primio papa Franja.

U polučasovnom razgovoru govorilo se i o političkim temama. Spahiu je tokom audijencije zatražio od pape Franje podršku države Vatikan za nezavisnost Kosova, prenosi portal kossev.info.

Papa Franja i glavni muftija Albanije Bujar Spahiu
Papa Franja i glavni muftija Albanije Bujar Spahiufoto: Printscreen Facebook Komuniteti Mysliman i Shqipërisë

Ipak, glavna tema bila je mirna koegzistencija religija u Albaniji, kao i Dokument o ljudskom bratstvu koji su potpisali Ahmed Tajib, veliki imam Al Azhara, i papa Franja.

- Dvojica najviših lidera delili su iste stavove o ulozi koju religija igra u međuljudskim odnosima, doprinosu koji ima u očuvanju ovih vrednosti, posebno u zaštiti porodice, kao osnovne ćelije društva, uloge koju su smatrali neprocenjivom. Papa je pohvalio posebnu ulogu koju je odigrao poglavar Spahiu u promociji i širenju širom Albanije dokumenta potpisanog u Abu Dabiju o ljudskom bratstvu - navodi se u zvaničnom saopštenju Muslimanske zajednice Albanije (MZA), prenosi Gazeta Express.

Glavni muftija Albanije Bujar Spahiu i papa Franja
foto: Printscreen Facebook Komuniteti Mysliman i Shqipërisë

Susret pape i poglavara Muslimanske zajednice Albanije prvi je te vrste od osnivanja MZA. Uz Spahiua je, zajedno sa pratećom delegacijom, sve vreme bila otpravnica poslova Republike Albanije u Vatikanu, Majljinda (Majlinda) Dodaj.

(Kurir.rs/ Kossev.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track