RAMA POSETIO TAČIJA U HAGU: Albanski premijer izašao iz pritvorske jedinice sav stegnut UZALUD POKUŠAVAO DA NABACI OSMEH (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

suđenje

RAMA POSETIO TAČIJA U HAGU: Albanski premijer izašao iz pritvorske jedinice sav stegnut UZALUD POKUŠAVAO DA NABACI OSMEH (VIDEO)

Politika -

Albanski premijer Edi Rama posetio je danas nekadašnjeg predsednika lažne države Kosovo i jednog od lidera terorističke OVK Hašima Tačija u Hagu kome se sudi zbog rantih zločina.

Rama je iz zatvorske jedinice izašao sa usiljenim osmehom i stežući usne pokušao je da prenese svoje utiske..

- Zatekao sam predsednika Tačija u vrhunskoj formi. Uveren sam možda i više nego kada sam ga sreo pre nego što je došao ovde da je to neizbežan način da se pred pravdom četvorostruko dokaže potpuna čistota oslobodilačkog rata i naravno čistota ideala pripadnika OVK i njenih vođa - izjavio je Rama.

Tači se inače tokom današnjeg ponovnog pojavljivanja pred Specijalnim sudom, podsetimo, izjasnio da nije kriv po novim optužbama iz potvrđene izmenjene optužnice.

Hašim Tači
foto: EPA

U kratkom obraćanju sudiji, Tači je tvrdio da nije mogao da u potpunosti pročita i razume nove navode optužnice zato što imaju mnogo redigovanih delova radi zaštite žrtava i svedoka.

Po novim navodima optužnice, OVK je više Albanaca i Srba u Budakovu, Semetištu i Gnjilanu otela, nezakonito pritvorila, prebijala, mučila, a neke od njih i ubila.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track