00:11

QR KOD NA MRKINOM GROBU! O OVOME PRIČA CELA SRBIJA Pogledajte o čemu se radi BIZARNO ILI NE, PROCENITE SAMI

prvi put u srbiji

QR KOD NA MRKINOM GROBU! O OVOME PRIČA CELA SRBIJA Pogledajte o čemu se radi BIZARNO ILI NE, PROCENITE SAMI (VIDEO)

Politika -

Ovo Srbija nije videla

U ponedeljak, 23. maja, biće održan šestomesečni pomen pokojnom političaru Milutinu Mrkonjiću, a tada će na njegovu nadgrobnu ploču biti postavljen QR kod.

Što znači da će onaj ko poseti Mrkonjićev grob na najbrži mogući način moći da sazna celu biografiju pokojnog političara.

Milutin Mrkonjić
foto: Damir Dervišagić

QR kodovi se mogu naći na bilo čemu. QR je u pitanju skraćenica od "Quick Response”. Na QR kod se gleda kao na evoluciju barcode-a koja je započeta u Japanu, u automobilskoj industriji.

QR kodovi su znatno pametniji jer mogu sadržati znatno više podataka u odnosu na tradicionalne barkodove, a zauzimaju daleko manje prostora. Isto tako, mašine mogu mnogo brže pročitati QR kodove, bez obzira na to što nose veliku količinu informacija.

Podsetimo, Milutin Mrkonjić bio je srpski političar, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), narodni poslanik, bivši ministar infrastrukture i bivši ministar saobraćaja Republike Srbije. Preminuo je 27. novembra 2021. godine. Sahranjen je 2. decembra 2021. u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

Sahranjen Milutin Mrkonjić uz pesmu o Čuburi koju je posvetio svojoj pokojnoj majci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track