PRETILI BOMBAMA ZA VREME FAJNAL FORA! MINISTAR VULIN: Ovo je psihološki rat, imali smo dojavu svakog dana
Foto: Mup Srbije

mup

PRETILI BOMBAMA ZA VREME FAJNAL FORA! MINISTAR VULIN: Ovo je psihološki rat, imali smo dojavu svakog dana

Politika -

Prvi čovek unutrašnjih poslova naše zemlje govorio sa kakvim su se problemima susretali prilikom organizacije završnice elitnog košarkaškog takmičenja u beogradskoj Areni.

Srbija je u prethodnih nekoliko dana imala problema zbog prijava o postavljenim bombama.

Na sreću svih građana naše zemlje, sve su se pokazale kao lažne.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova otkrio je da je bilo prijavljeno podmatanje bombe i u beogradskoj Areni tokom Fajnal fora Evrolige.

- Imali smo dojavu o bombi svakog dana. I da smo poslušali, ne bi bilo Fajnal fora, ne bi se igrao. I šta smo mi uradili? Mi smo preventivno rasporedili naše jedinice i vodili računa da smanjimo rizik. Rukovodstvo Fajnal fora je reklo da je to njima dovoljno, da smatraju da je u pitanju lažna dojava i da se Fajnal for odigra. I odigrao se - rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Prva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksnadar Vulin izjavio je danas da nije moguće zaustaviti dojave da su bombe postavljene, ali se "deluje preventivno 24 sata, tako što se šalju policijske ekipe u rano jutro na najvažnija mesta kao što su tržni centi".

- Ovo može da efikasno zaustavi samo Severna Koreja, da ukine telefone i internet, mi koji smo na mreži ne možemo - rekao je Vulin, navodeći da su dojave veoma brojne.

Kako je rekao, policija ide na svako mesto gde je pozovu, "ali je ovo kao karona, sa tim moramo da naučimo da živimo".

On je naveo da je takav zakon da "rukovodilac bezbednosti može da kaže da salu treba isprazniti ili ne, a policija je samo servis".

Prema njegovim rečima, reč je o "obliku psihološkog rata, modernog terorizma".

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track