EPISKOP LUKIJAN ČESTITAO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Vreme je veoma teško, ali daće Bog, uspećete kao i do sada mnogo puta (FOTO)
Foto: screenshot

Episkop budimski i administrator temišvarski

EPISKOP LUKIJAN ČESTITAO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Vreme je veoma teško, ali daće Bog, uspećete kao i do sada mnogo puta (FOTO)

Politika -

Episkop budimski i administrator temišvarski Lukijan čestitao je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, polaganjem zakletve u parlamentu, započeo drugi predsednički mandat.

"Poštovani gospodine predsedniče, milošću Božijom i voljom nas, Vašeg naroda, postali ste predsednik Republike Srbjie, a time i pokrovitelj svih Srba u okruženju i u svetu, a među njima smo i mi Srbi iz Rumunije i Mađarske. Vreme je veoma teško, a mi Srbi smo mnogima "kamičak u cipeli" i treba mnogo mudrosti, koju fala Bogu imate, ali i podrške i razumevanja na koju možete uvek da račuante kada smo u pitanju mi Srbi iz Temišvarske i Budimske eparhije. Daće Bog, uspećete kao i do sada mnogo puta, da prođete i u "Scilu i Haribdu" što Vam mi ovdašnji Srbi od sveg srca želimo. U ime vernog srpskog naroda Temišvarske i Budimske eparhije, Vaš dobroželatelj" naveo je episkop Lukijan.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini na sednici koja je bila zakazana za 11 sati, čime je zvanično počeo drugi predsednički mandat.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:34

Poslanici se okupili pred polaganje zakletve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track