PREDSEDNIK VUČIĆ SA PETEROM SIJARTOM: Hvala na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

ministar spoljnih poslova i trgovine

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PETEROM SIJARTOM: Hvala na snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

"Sa velikim prijateljem Srbije, ministrom @peter_szijjarto razgovarao sam o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblastima energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije. - Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske.

- Ponovio sam iskreno i trajno opredelјenje Srbije da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvalјujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera @orbanviktor za bilateralnu saradnju.

- Zahvalio sam ministru @peter_szijjarto i premijeru @orbanviktor na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spolјnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja