ZDRAVSTVENO STANJE RATKA MLADIĆA SVE GORE, NE MOŽE DA PREĐE NI 20 METARA: Sin Darko otkriva nove detalje o svom ocu
Foto: EPA/Jerry Lampen

jako je slab

ZDRAVSTVENO STANJE RATKA MLADIĆA SVE GORE, NE MOŽE DA PREĐE NI 20 METARA: Sin Darko otkriva nove detalje o svom ocu

Politika -

Zdravstveno stanje Ratka Mladića se pogoršalo, izjavio je danas njegov sin Darko Mladić.

"Nažalost, nemam dobre vesti. Njegovo stanje je prilično loše i pogoršava se iz minuta u minut. Toliko je fizički slab da ne može da hoda ni 20 metara bez odmora", rekao je Darko Mladić.

On je dodao da "postoji upadljivo pogoršanje kognitivnih funkcija, što je očekivano, jer lekari nisu lečili posledice moždanih udara".

"Ima povišen nivo šećera, što lekari ne dovode pod kontrolu i to ubrzava sve ove procese. On je sve slabiji", rekao je Darko Mladić.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić 8. juna 2021. osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995. Žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca. Žalbeno veće nije usvojilo žalbu Tužilaštva da Mladić bude proglašen krivim za genocid u šest opština u BiH – Sanski Most, Vlasenica, Foča, Kotor Varoš, Ključ i Prijedor – za šta je prvostepenom presudom bio oslobođen.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track