Skupština Srbije garant za autonomiju Vojvodine
Foto: Tanjug

Skupština Srbije garant za autonomiju Vojvodine

Politika -
Vojvodina i njen potencijal važni su kao i privreda, čiji pozitivni rezultati doprinose ne samo republičkom budžetu, već i čitavoj Srbiji, rekao je Stafanović

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas, u razgovoru sa predsednikom vojvođanskom parlamenta Ištvanom Pastorom, da će republički parlament biti garant za autonomiju Vojvodine i da je nedopustivo da je bilo ko ugrožava.

Stefanović je u razgovoru sa Pastorom rekao da su Vojvodina i njen potencijal važni kao i privreda, čiji pozitivni rezultati doprinose ne samo republičkom budžetu, već i čitavoj Srbiji.

On je naglasio da je ekonomski aspekt zajedničke saradnje dve skupštine da zajedno rade na privlačenju kapitala da bi se otvorila nova radna mesta i doprinelo razvoju Srbije, saopšteno je iz republičkog parlamenta.

Čestitajući Stefanoviću na izboru, predsednik vojvođanske skupštine izrazio je uverenje da će izbor Stefanovića doprineti razvoju već "izvanredno dobrih odnosa dve skupštine".

Pastor je rekao da ceni pristup predsednika Skupštine Srbije i da podržava realizaciju njegovih ambicija koje, kako smatra, doprinose razvoju parlamenta i demokratije.

Pastor je u razgovoru, kako se navodi, istakao dve teme kao posebno važne, a to su Ustavom zagarantovanih sedam odsto republičkog budžeta namenjenog Vojvodini i ostvarivanje prava vojvođanskog parlamenta da predlaže amandmane na zakone koji se nađu pred skupštinom.

Što se tiče sedam odsto budžeta namenjenog Vojvodini, Stefanović je rekao da će tražiti predlog rebalansa budžeta kako bi se sa njim upoznao.

Predsednik Skupštine Srbije podržao je nameru Pastora da amandmanima na predložene zakone svojom stručnošću i iskustvom doprinesu razvoju rada parlamenta.

Predsednici dve skupštine složili su se da je rad skupštinskih odbora mnogo važniji nego što postoje saznanja o tome, jer su u odborima stručni ljudi fokusirani na oblast što doprinosi efikasnijem funkcionisanju parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track