ŠOK KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ČANKA ZBOG RUSKO-UKRAJINSKOG SUKOBA: Preti Putinu ubistvom?! A evo šta su poručili iz njegovog LSV
Foto: Printscreen

POLITIKA

ŠOK KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ČANKA ZBOG RUSKO-UKRAJINSKOG SUKOBA: Preti Putinu ubistvom?! A evo šta su poručili iz njegovog LSV

Politika -

Protiv lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka, podneta je krivična prijava zbog "pretnji smrću" predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu! Dokument se pojavio na društvenim mrežama, a Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu prijavu je podneo parlamentarni patriotski pokret "Nema nazad - iza je Srbija" na čijem čelu je general Božidar Delić.

Kako se navodi u prijavi, koja je datirana na 14. jun 2022, Čanak je tri dana ranije, 11. juna, gostujući u emisiji Centralni dnevnik, komentarišući rusko-ukrajinski sukob izjavio da ruskog predsednika "treba ubiti."

- Ovo se mora završiti samo na jedan način, porazom Rusije i smrću Putina - citirane su Čankove reči koje je izgovorio u pomenutoj emisiji. Konstatuje se da je da je time učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog čega je i podneta krivična prijava protiv njega.

Nenad Čanak
foto: Printscreen

No, u Čankovoj LSV ne vide ništa sporno. Aleksandar Marton, portparol Čanka, u izjavi za Kurir je poručio da je, nažalost, ovakva krivična prijava u Srbiji očekivana.

Nenad Čanak
foto: Kurir televizija

- U ovoj zemlji ima puno onih koji bi rusku okupaciju dočekali cvećem, ali mi bi istakli da želimo da institucije rade svoj posao. Kao što je veoma poznato, Nenad Čanak nikada nije bežao od suda i odgovornosti, pa ni sada neće, a kome će istorija presuditi, mislim da se to već nazire. Naši stavovi su uvek jasni i principijelni, i 1999. kada je napadnuta SR Jugoslavija. Treba postaviti pitanje takozvanim patriotama u Srbiji "kako to da ne osuđuju napad jedne države na drugu koja je samostalna, suverena i članica UN - kazao je Marton za naš list.

Kurir.rs/ Foto/Source:Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track