KOALICIJA NADA: Da se hitno prekine praksa uništavanja železničkog saobraćaja u Vojvodini
Ilustracija, Foto: Kurir/Jelena Rafailović

KOALICIJA NADA: Da se hitno prekine praksa uništavanja železničkog saobraćaja u Vojvodini

Politika -

Koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS Vojislava Mihailovića, zatražila je da se hitno "prekine praksa daljeg uništavanja železničkog saobraćaja" nakon što je Komisija za Prostorni plan Vojvodine izuzela iz funkcije železničkog saobraćaja oko 700 kilometara pruga u Vojvodini.

"Kao nekada u vreme SAP Vojvodine 70-tih godina kada se kao mera za rešavanje ekonomskog položaja železničkog saobraćaja u Vojvodini vršila obustava saobraćaja i demontiranje pruga, opet se na zaprepašćenje građana Srbije i severne srpske pokrajine, bagerom čupaju pruge, šine prodaju u staro gvoždje i tako 'rešava' pitanje železničkog saobraćaja u Vojvodini", navela je NADA.

"U toku izgradnje pruge Beograd – Subotica – Budimpešta pitamo kako će građani Vojvodine koji nisu na trasi brze pruge imati priključak iz svojih mesta na prugu Beograd – Budimpešta", navodi se u saopštenju.

Ovim merama, kako se dodaje, više od pola miliona građana Srema i Mačvanskog regiona zbog odluke rukovodstva železnice odsečeno je od prestonice i nemaju više direktne linije od Šida, Sremske Mitrovice, Rume, ali i Loznice do Beograda.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track