PREDSEDNIK VUČIĆ O TVRDNJAMA DIJANE HRKALOVIĆ: Ne mogu ja tužilaštvu da kažem šta da radi! Neću da kažem ni reč više
Foto: TV Pink Printscreen

aktuelne teme

PREDSEDNIK VUČIĆ O TVRDNJAMA DIJANE HRKALOVIĆ: Ne mogu ja tužilaštvu da kažem šta da radi! Neću da kažem ni reč više

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, posle svečane ceremonije uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicine, odgovarao na pitanja novinara.

Predsednik Vučić je govorio o tvrdnjama Dijane Hrkalović, napadima na sina Danila, kao i o Samitu Zapadnog Balkana, izboru premijera i drugim aktuelnim temama.

O mogućem odlasku u Briselu u četvrtak na Samit Zapadnog Balkana, predsednik Vučić je rekao:

"Želim da se konsultujem sa Vladom, ali i ljudima iz Otvorenog Balkana, pa da donesem odluku da li ćemo ići u Brisel i kakav ćemo stav zauzeti".

O pripremama za zimu:

"Sa naftom je situacija nešto bolja u Evropi, a za nas problem nastave od prvog novembra. Sa gasom je sve nepovoljnija iz dana u dan. Sve ide u lošem smeru, kao da se pravi neka vrsta savršene oluje. Veoma sam zabrinut za zimu. To ne znači da se mi povlačimo, to znači da ćemo mi da uradimo za nijansu više nego drugi. Sve što možemo da učinimo, učinićemo za građane Srbije. Kriza se za sada ne oseća".

Aleksandar Vučić, Palata Srbija
foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je upitan za intervju Dijane Hrkalović.

"Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo. Čini mi se više od 1600 ili 1800 puta. Verujem da će nadležni organi utvrditi i sve ostalo. Ni reč više neću reći, jer znam kako bi pojedini mediji to preneli".

Upitan oko "novih vođa navijača" Partizana, među kojima ima "osuđivanjih lica" Vučić je rekao:

"Nisam oduševljen, ali mi ne smeta ono što viču sa tribina, kada vređaju predsednika. Sa tim nema problema". To nikad neće biti gonjeno. Ako su dva ili tri lica osuđivana, imaju ista prava kao vi ili ja".

O napadima Dževada Galijaševića rekao je:

"Za mene je važno da ni na koji način ne želim da vraćam jezik mržnje i sukoba između Srbije i Srpske. Neću da odgovaram ni Galijaševiću niti bilo kome drugome. Podrška našem narodu u Republici Srpskoj je moj odgovor na sve napade koji dolaze iz BiH".

Vraćajući se na tvrdnje Dijane Hrkalović, Vučić je dodao:

"Ne mogu ja da govorim šta da radi šta tužilaštvo da radi, a policija će da radi šta kaže tužilaštvo". To je sve što imam da kažem. Ne želim da kažem ni reč više".

"Dva puta sam gledao šta je rekla gospođa Hrkalović. Nemam pravo da kažem šta mislim i zato to nećete ni saznati. Bavite se psihologijom, pa vidite da li je sve iskreno govorila".

"Jedino sam siguran da ja ništa nisam učinio nažao njima".

"Pomisao da možete da prisluškujete šefa države... Šta još posle toga ima. Ja sam vas prvi put obavestio o tome jer sam dobio informacije iz policije. Ne mogu ja time da se bavim, ja moram da se bavim Briselom, ugljem, mazutom"...

"Od trenutka kad je podržala mene, ona od jedne fine šarmantne dame postaje državni neprijatelj".

"Verujem u institucije, verujem u državu Srbiju".

Aleksandar Vučić, Palata Srbija
foto: TV Pink Printscreen

O pisanjima tajkunskih medija ko će biti premijer, Vučić kaže:

"Jedan kaže da će da bude Goran Vesić, drugi kažu Siniša Mali. Ne budite lenji kad obelodanim ko će biti mandatar, da se vratite unazad da vidite šta su sve pisali".

O novim napadima na sina Danila, predsednik je rekao:

"Odvratno mi je više. Je l' to onaj dečak za kog ste pisali da je menadžer fudbalera Vlahovića. I baš vas briga što uništavate život jednom dečaku i jednom fudbaleru, sram vas bilo. Sve je dozvoljeno kad se neko preziva Vučić".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track