10:41

AKO PRESUDA BUDE BLAGA SVAKO ĆE MOĆI DA UGROZI SUD! Stručnjaci progovorili o izjavi Dijane Hrkalović: ŽELI DA POLITIZUJE SLUČAJ

šokantno

AKO PRESUDA BUDE BLAGA SVAKO ĆE MOĆI DA UGROZI SUD! Stručnjaci progovorili o izjavi Dijane Hrkalović: ŽELI DA POLITIZUJE SLUČAJ

Politika -

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije koja je optužena za trgovinu uticajem, nakon puštanja iz pritvora prvi put je javno progovorila.

Iznela je šokantna saznanja i brojne optužbe pre svega protiv njenog nekadašnjeg nadređenog, Nebojše Stefanovića, bivšeg ministra policije Srbije i aktuelnog ministra odbrane.

Ljuban Karan, bivši operativac KOS-a, smatra da je Hrkalovićka sama kriva što nije iznela to ranije i da joj zato ljudi ne veruju.

- Dijana Hrkalović je sama na sebe navukla sumnje i nepoverenje. Zašto ovu osudu nije ranije rekla, kada je ova afera i izbila na videlo. Imala je razloga i pokušala je nešto da sakrije. Promenila je advokata što ne mora da znači da je to bila loša strategija. Ako ju je advokat ju je savetovao da iznese jedan deo istine koji ne utiče na nju. Ovde je bila neka zavera ćutanja. Imali smo bombastu aferu koja je visokog državnog nivoa - istakao je Karan u Usijanju na Kurir televiziji.

Usijanje
foto: Kurir Televizija

Takođe tvrdi da su u ovu aferu daleko veće zverke umešane i da ako neko bude osuđen samo zbog prisluškivanja to biti veliki promašaj.

- Ako neko ovde bude osuđen samo zbog prisluškivanja to će biti čist promašaj. Prisluškivanje je bilo sredstvo da se ostvari cilj ucene, likvidacije ili mogućeg prevrata u državi. Ubeđen sam da su u kompletnoj aferi uvezane strukture. Tu su kriminalni milje koji nije mogao sam da vodi akciju jer nema te ciljeve da upravlja državom. Druga grupacija su unutrašnje političke grupe koje žele silom na vlast. Najopasnija grupacija je strani faktor odnosno strane obaveštajne službe koje služe interesima stranih vlada - rekao je Karan.

Usijanje
foto: Kurir Televizija

Advokat Aleksandar Radivojević tvrdi da je uzimanje Vladimira Đukanovića za svog branioca, Dijana Hrkalović pokušala da politizuje slučaj i tako ga okrene u drugom smeru.

- Ceo ovaj postupak odskače od uobičajne prakse. Od toga koga je gospođica hrkalović na kraju od branilaca. To je neko ko je visoki funkcioner u vladajućoj stranci. Ja se 30 godina bavim ovim poslom, a kolega nije neki čuveni poznati krivičar koga je preporučila njegova stručnost i odbrana u nekim ranijim momentima. Tu je nešto drugo, šta je to drugo zbog čega je gospođica Hrkalović izabrala njega. Pokušava da se cela stvar politizuje. Dijana Hrkalović na mesto gde se nalazila kao državna sekretarka sa dvadeset i nešto godina došla na način koji je krajnje neuobičajan. Devojčica dobija takva ogromna ovlašćenja u ministarstvu unutrašnjih poslova. Ona je zaključila da je sve politika i da je sve samo na nivou politike. Ona se brani sada tako što pokušava da sve politizuju - rekao je advokat.

Dijana Hrkalović
foto: Nenad Kostić

Dodao je da ako sudska odluka bude blaga, to će pokazati da svako ko zapreti političkom pričom može da promeni sudsku odluku.

- Mislim da će sudska odluka u ovoj stvari biti jako značajna. Ako presuda bude blaga plašim se da će poruka biti svako ko zapreti političkom pričom može da ruinira pravni sistem - rekao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track