VUČIĆ, RAMA I KOVAČEVSKI RAZGOVARALI O ODLASKU NA SAMT O ZAPADNOM BALKANU: Odluku će saopštiti sutra u podne
Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav

putem video linka

VUČIĆ, RAMA I KOVAČEVSKI RAZGOVARALI O ODLASKU NA SAMT O ZAPADNOM BALKANU: Odluku će saopštiti sutra u podne

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros putem video linka sa predsednikom Vlade Republike Albanije, Edijem Ramom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim.

- Razgovarao sam jutros sa Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu. Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati ovom skupu. Razmenili smo mišljenja i o budućim koracima naše inicijative Otvoreni Balkan – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Premijer Severne Makedonije rekao je da odluku o učešću na samitu saopštiti sutra.

- Uoči predstojećeg samita EU-Zapadni Balkan, danas smo održali vanredni sastanak Otvoreni Balkan zajedno sa kolegama Aleksandrom Vučićem i Edijem Ramom. Razgovarali smo o nacionalnim stavovima svake od zemalja, regionalnim perspektivama kao i dinamici procesa evropskih integracija. Složili smo se da ćemo posle daljih internih konsultacija sutra ujutru doneti konačnu odluku o učešću na samitu EU-Zapadni Balkan. Razgovarali smo i o više tema važnih za region i pokrenuli smo inicijativu za Agenciju za privlačenje investicija Otvoreni Balkan, koja će omogućiti dodatni ekonomski razvoj. Tema je bila predstojeći sajam hrane vina i turizma koji će se održati u Beogradu, kao i još drugih tema nastale sa poslednjeg Samita Otvorenog Balkana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja