PREMIJERKA BRNABIĆ: Ne vidim šta bi radnici Fijata tražili na ulici, a ne na pregovorima u Vladi! Znaju gde sam, dan, noć, vikend
Foto: Instagram Printscreen

na otvaranju Implantološko-istraživačkog centra

PREMIJERKA BRNABIĆ: Ne vidim šta bi radnici Fijata tražili na ulici, a ne na pregovorima u Vladi! Znaju gde sam, dan, noć, vikend

Politika -

Ja ne mogu nikoga da nateram da razgovara ili da pregovara. Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam - dan, noć, vikend, rekla je premijerka

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da radnici Fijata mogu da pregovoraju o svojim zahtevima i da ne vidi šta bi oni tražili na ulici.

"Šta ja sad da radim ako neko želi da ide na ulicu, pre nego što želi da dodje da razgovara u Vladi Srbije", rekla je Brnabić novinarima, nakon otvaranja Implantološko-istraživačkog centra.

Ponovila je da su radnici Fijata pregovore napustili pre nego što su završeni i da su tvrdili da su pregovori propali.

"Ja ne mogu nikoga da nateram da razgovara ili da pregovara. Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam - dan, noć, vikend", rekla je premijerka.

Brnabić je istakla da radnici o svojim zahtevima ne bi trebalo da sa njom razgovaraju preko medija, već lično.

Predstavnik Samostalnog sindikata fabrike za proizvodnju branika "Fijat Plastik" Zoran Miljković rekao je u ponedeljak da očekuju u utorak do 12 sati da im se javi premijerka i da ih obavesti koliko se radnika prijavilo za odlazak na rad Slovačku, kao i u vezi sa svim zahtevima, što je ranije i obećala na pregovorima u Kragujevcu.

"Oko zahteva nema pregovaranja, to je naše uporište. Ukoliko ne dobijemo pisane garancije, a sve mi se javlja da nećemo, onda u sredu krećemo za Beograd. Tačno znamo gde i šta ćemo da blokiramo, nastaje kolaps u Beogradu, staje cela Srbija", rekao je Miljković.

Brnabić: Ulaganje u obrazovanje garant da se zadrže mladi u Srbiji

Premijerka Brnabić izjavila je danas na otvaranju Implantološko-istraživačkog centra da je ulaganje u obrazovanje garant da se zadrže mladi ljudi u državi.

"Visoko školstvo je nešto što je sama srž jedne uspešne zemlje i jednog uspešnog društva. Nažalost, dugi niz decenija nismo dovoljno ulagali u visoko školstvo. Drago mi je što se to danas menja", kazala je Brnabić i dodala da postoje planovi za novu zgradu Biološkog fakulteta, Geografskog fakulteta, Fakulteta bezbednosti, kao i za novo zdanje Muzičkog fakulteta.

Ona je ocenila da će se sva ulaganja "višestruko vratiti u budućnosti" i da se stvaranjem boljih uslova za studente prave i uslovi za dalji razvoj zemlje.

Predsednica vlade prenela je okupljenima čestitke predsednika države Aleksandra Vučića, navodeći da joj je "on lično skrenuo pažnju da kao predsednica vlade treba da dodje na otvaranje tog centra i zahvali se na svemu".

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će Implantološko-istraživački centar biti jedinstven na ovim prostorima, opremljen najsavremenijom opremom. On je naveo da je resorno ministarstvo podržalo izgradnju i opremanje tog centra a u 2021. godini je izdvojeno oko 74 miliona dinara za tu namenu.

Prema njegovim rečima, osim plana za rekonstrukciju i izgradnju novih zgrada fakulteta, ministarstvo predvidja i izgradnju novih studentskih domova i proširenja kapciteta postojećih.

Dekan Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksa Marković kazao je da je taj fakultet nosilac stomatološke struke i nauke u zemlji i okruženju.

"U centru su kompletno opremljene tri studentske vežbaonice sa 12 radnih mesta, kao i odgovorajući rendgen kabineti za neposrednu dijagnostiku planiranja i kontrolisanje terapijskih postupaka", rekao je on i dodao da su sve vežbaonice povezane sa seminarskim salama.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track