18:53

U SUKOBU HRKALOVIĆKE, STEFANOVIĆA I ĐUKE NIKO NE SPOMINJE OVE 2 OSOBE Stručnjaci o AFERI koja trese Srbiju STRANE SLUŽBE UMEŠANE

oštro

U SUKOBU HRKALOVIĆEVE, STEFANOVIĆA I ĐUKANOVIĆA NIKO NE SPOMINJE 2 OSOBE Eksperti o aferi koja trese Srbiju UMEŠANE STRANE SLUŽBE

Politika -

Sukob bivših najbližih saradnika u MUP-u Srbije i dalje je glavna tema domaće javnosti. Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije Blažo Marković naglašava ulogu Vladimira Rebića u celoj aferi, kao i Gorana Papića, dok prof. Miroslav Bjegović ističe strani obaveštajni faktor

U dugoočekivanom obraćanju Nebojše Stefanovića, na optužbe bivše državne sekretarke ministarva policije Dijane Hrkalović, ministar odbrane kaže da nije kriminalac i da su izrečene bujice laži. Za kamanju protiv njega optužio je njenog advokata, visokog funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića.

- Vrlo je važno da otkriju dali je Dijana Hrkalović imala telefonsku komunikaciju sa Darkom Elezom, licem koje je osumnjučineo za teška krivična dela. Da kažu da li je posedovala Skaj telefon, kojim je razmenjivala poruke sa Darkom Elezom - rekao je Stefanović u obraćanju javnosti.

Odgovarajući na optužbe da je on imao veze sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, pozvao je Tužilaštvo da proveri tvrdnje koje je u vezi sa tim izneo zaštićeni svedok Bojan Hrvatin.

Dijana Hrkalović
foto: printscreen Objektiv

Iako se očekivalo razmotavanje klupka o odgovornosti bivših čelnika MUP-a, javnost je zbunjena međusobnim optužbama dojučerašnjih bliskih saradnika - Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića. U iščekivanju odgovora na pitanje, kakva je politička pozadina celog slučaja - analitičari ocenjuju, da je reč o unutar-stranačkom obračunu.

Saslušanje, Specijalni Sud, Vladimir Đukanović
foto: Nenad Kostić

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije bili su dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti Univerziteta ,,MB'' Beograd, prof.dr Ilija Kajtez, Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost i Blažo Marković predsednik Sindikata policije i policijskih starešina.

- Mislim da se težište prebacuje na polje politike, odnosno unutar SNS. U narednom periodu će ključne poruke morati da donese Aleksandar Vučić i kome od zaraćenih strana više veruje. Izabran je momenat gde treba da se formira nova vlada. Imamo žestoko sukobljavanje unutar SNS - objasnio je Kajtez.

debata
foto: Kurir televizija

Bjegović naglašava da je problematično što je državna sekretarka imala kontakte sa kriminalcima.

- Interesantno je da po ponašanju Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića oni ne osećaju, praktično, nikakvu odgovornost. Problematično je da je državna sekretarka imala kontakte sa pripanicima organizovanog kriminala, koji je negde i pretio predsedniku Srbije. Poznato je i da je spreman državni udar, kao i afera prisluškivanje. Veliko pitanje je za čije su interese oni radili. Siguran sam da se to nije moglo uraditi bez moćnog obaveštajnog faktora - rekao je Bjegović.

debata
foto: Kurir televizija

- Za prisluškivanje je odgovoran direktor policije, a ne Stefanović. U tom njegovom intervjuu spominje i Papića? A ko je postavio Papića? Znači, na diretorov zahtev potpisuje policija. Ne stajem ni na jednu stranu. Ja volim policiju, ovaj narod - rekao je Blažo Marković u jutranjem programu Kurir televizije.

debata
foto: Kurir televizija

Celo gostovanje možete pogledati u VIDEU ISPOD:

18:53

U SUKOBU HRKALOVIĆKE, STEFANOVIĆA I ĐUKE NIKO NE SPOMINJE OVE 2 OSOBE Stručnjaci o AFERI koja trese Srbiju STRANE SLUŽBE UMEŠANE

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:18

ZA VREME DIJANE I STEFANOVIĆA STVOREN BELIVUKOV ZLOČINAČKI KLAN Grgur nemilosrdno o Hrkalovićkoj i ministru: OVA DELA IH ODAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track