14:01

LIDERI OTVORENOG BALKANA SU BILI U PRAVU Bilbija o samitu u Briselu: Juče su se desile neke ČUDNE STVARI

zaključci samita u briselu

LIDERI OTVORENOG BALKANA SU BILI U PRAVU Bilbija o samitu u Briselu: Juče su se desile neke ČUDNE STVARI (VIDEO)

Politika -

U Briselu nakon jučerašnjeg samita ništa nije zaključeno niti dogovoreno iako je sastanak trajao gotovo četiri sata, duplo duže od planiranog. Severna Makedonija i Albanija nisu dobile datum za početak otvaranja pregovora sa EU o članstvu, Priština nije dobila viznu liberalizaciju, a BiH nije dobila status kandidata.

Otkazana je i konferencija za medije predviđena posle samita, na kojoj je trebalo da se obrate lideri Evropske unije, pa je javnost mogla da čuje jedino lidere Severne Makedonije, Albanije i Srbije.

Aleksandar Vučić, Brisel
foto: Kurir

"Budućnost je u našim rukama. Ako počnemo da se povezujemo i integrišemo, ako ćemo da obezbedimo slobodan protok robe i ljudi, učinićemo mnogo za sve nas", rekao je predsednik Aleksandar Vučić. Hrvatske medije je zanimalo dokle će Srbija sedeti na dve stolice.

Bojan Bilbija
foto: Kurir Televizija

Gost jutarnjeg programa bio je Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika".

Bojan Bilbija
foto: Kurir Televizija

- Lideri Otvorenog Balkana su bili u pravu kada su imali konsultacije u okviru samita, gde se poprilično čudne stvari dešavaju. Ne treba zaboraviti da Severna Makedonija ima statu više od decenije. Makedoncima su tražili da promene ime, promenili su, sada im traže da promene još mnoge stvari. Najčudnija stvar od svega je da smo dobili još dva nova kandidata, ili potencijalna kandidata - rekao je Bilbija.

Celo gostovanje možete pogledati u VIDEU ISPOD:

14:01

LIDERI OTVORENOG BALKANA SU BILI U PRAVU Bilbija o samitu u Briselu: Juče su se desile neke ČUDNE STVARI

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:31

Dragoljub Kojčić i Vladimir Marinković o sastanku u Briselu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track