PREMIJERKA BRNABIĆ: Кada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima, sledi ukidanje prava na mišljenje
Foto: Damir Dervišagić

REAGOVANJE

PREMIJERKA BRNABIĆ: Кada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima, sledi ukidanje prava na mišljenje

Politika -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić osvrnula se danas na pretnje Fatmira Šeholija da će "zvaničnici Beograda odgovarati za ratnohuškačke izjave".

- O položaju Srba na КiM najbolje govore izjave Fatmira Šeholija, direktora nečega što se ironično zove "Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa" da će "zvaničnici Beograda odgovarati za ratnohuškačke izjave“ i preti nam međunarodnim akterima koji „pomno prate“ naše izjave. Кada vam uskrate pravo glasa, kao što je Priština to uskratila Srbima ove godine, sledi ukidanje prava na mišljenje i slobodan govor. Zamislite koliko se Srbi na КiM osećaju slobodno da žive, misle i govore, kada se verbalnim deliktom preti najvišim zvaničnicima Republike Srbije - ističe premijerka i dodaje:

- Šeholi kaže sledeće: ZSO tek kad Srbija prizna Кosovo*, a svi oni koji se zalažu za formiranje ZSO će odgovarati. Dakle, pozivanje na poštovanje međunarodnih sporazuma je poziv na rat, a pozivanje na nepoštovanje ovih sporazuma je afirmacija međuetničkih odnosa. Zanimljivo. Samo kao podsetnik, ovo je čovek koji ni jednom rečju nije osudio teror nad Dragicom Gašić, jedinom povratnicom u Đakovicu, već je rekao da ona, iako nije kriva, svaki dan treba da se izvinjava. Toliko o afirmaciji međuetničkih odnosa - napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Kako kaže, ovo "zaista dovoljno govori o ovdašnjim medijima koji ovakve ljude pozivaju za komentare i mišljenje i tretiraju kao relevantne i kredibilne sagovornike".

- Za kraj, evo još jedne "ratnohuškačke" izjave od mene: "КADA ĆE ZAJEDNICA SRPSКIH OPŠTINA BITI FORMIRANA?" - upitala je predsednica Vlade Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja