PRVA SVAĐALICA VLADE: Zorana se pokačila s Vulinom, a spisak njenih fajtova je dugačak! Evo s kim je još od kolega ulazila u sukob
Foto: Printscreen/Pink

svi mihajlovićkini ratovi

PRVA SVAĐALICA VLADE: Zorana se pokačila s Vulinom, a spisak njenih fajtova je dugačak! Evo s kim je još od kolega ulazila u sukob

Politika -

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović zaslužuje da ponese epitet najveće svađalice u Vladi Srbije. Svako malo ministarka javno uđe u klinč sa nekim, a samo jedan u nizu je i jučerašnje javno prepiranje Mihajlovićeve sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Ona je Vulinu odbrusila da je lider "malecke partije koja zauzima veliko mesto u vladi", a sve je počelo nakon njegove izjave da je za stabilnost Balkana potrebno da svi Srbi žive u jednoj državi, s čime se Mihajlović kategorički nije saglasila.

Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović
foto: Ana Paunković, Beta/Zoran Petrović

No, nije Vulin jedini koji se našao na njenoj meti za javnu prepirku. Nedavno se Mihajlovićeva na društvenim mrežama posvađala sa poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem kome je poručila: "Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila - Glup se ne traži, on se sam javlja", a sve povodom Đukanovićevih kritika na njen račun jer je govorila za list Nova.

Ministarka nije zaobišla ni svađu sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem. Ona je tako izjavila da su u tom resoru stvari mogle bolje da se rade, kao i da se sa pojedinim kasnilo. To je očito pogodilo Momirovića koji joj je tada poručio da bi "trebalo pod hitno da uvede red u svoj resor", a ne da se bavi njegovim.

Zorana Mihajlović, Vladimir Đukanović
foto: Beta Zoran Petrović, Nenad Kostić

Od svih pak, Mihajlović očito najrađe ulazi u svađu sa direktorom Srbijagasa, socijalistom Dušanom Bajatovićem, čiji rad oštro kritikuje na svakih par meseci. Najčešće ukazuje na velike gubitke tog preduzeća, te poziva na njegovu reformu, a prilikom jednog sastanka sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora, bukvalno je izbacila Bajatovića sa sastanka pokušavajući da ga disciplinuje.

Nije propustila da se javno posvađa i sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem. Nakon što je on poručio da za Mihajlovićevu ne bi trebalo da ima mesta u Vladi Srbije, ona mu je odbrusila da su mu jedino ostali Vjerica Radeta i džip od 150.000 evra koji je kupio za gotovinu, te da je poslednji koji bi trebalo da se pita o budućim ministrima.

Zorana Mihajlović, Vojislav Šešelj
foto: Beta/Zoran Petrović, BETA/Amir Hamzagić

Bila je Mihajlovićeva u klinču i sa predsednikom republičke skupštine, liderom socijalista Ivicom Dačićem za koga je nedavno poručila da sigurno neće biti premijer, kao i da se ona pita da njegova stranka uopšte ne bi bila član buduće vlade.

Ratovala je Zorana i sa ministarkom kulture Majom Gojković koja joj je poručila da je "ikebana". Tu je pak bila dostojanstvenija i nije želela da ulazi u klinč, ali je zato prozvala Gojković poručivši da ona ne želi da se prepire na "crveno slovo".

Za kraj, nije ministarka propustila da se zameri i premijerki Ani Brnabić na čije je izlaganje jednom prilikom na javnom skupu kolutala očima.

Ana Brnabić, Zorana Mihajlović
foto: Beta/Slobodan Miljević, Ana Paunković

Ovo su samo neke od javnih svađa Mihajlovićeve, ali, znajući je, ne sumnjamo da ćemo ih se još nagledati.

Kurir.rs/ Foto/Source:Printscreen/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track