SANJA LAKIĆ, NARODNA POSLANICA, STALA UZ PREDSEDNIKA SRBIJE: Puna podrška Aleksandru Vučiću, nećemo zaboraviti Jasenovac
Foto: Privatna arhiva

srpsko stradanje

SANJA LAKIĆ, NARODNA POSLANICA, STALA UZ PREDSEDNIKA SRBIJE: Puna podrška Aleksandru Vučiću, nećemo zaboraviti Jasenovac

Politika -

Sanja Lakić osudila odluku Republike Hrvatske da se prvom čoveku Srbije zabrani odlazak u Jasenovac

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću vlasti Republike Hrvatske zabranile su da poseti spomen-područje Jasenovac, u kojem je na zverski način ubijeno više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma.

Sanja Lakić
foto: Printskrin/Jutjub

Tim povodom podršku predsedniku Aleksandru Vučiću uputila je Sanja Lakić, narodni poslanik i član Odbora srpskog parlamenta za dijasporu i Srbe u regionu.

- Puna podrška za našeg predsednika Aleksandra Vučića. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, vlasti u Hrvatskoj su zabranile privatnu posetu Jasenovcu, tokom koje je planirao da oda poštu žrtvama nacističkog režima NDH i potom poseti Pakrac! Zabrane poseta Jasenovcu neće doneti da zaboravimo na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma koji su nevino nastradali u logoru - navela je u svojoj objavi Lakićeva i dodala:

- Za razliku od srpskih predsednika koji nisu znali na karti da pronađu ni Pakrac ni Jasenovac, već samo da ćute i izvinjavaju se za sve i svakoga, predsednik Vučić je do sad najviše pomogao naše svetinje na ovom prostoru. Srbija je na pravoj strani istorije! Ovo je zaista sramotan i protivpravan čin hrvatske strane koji ne donosi ništa dobro za naše narode.

Sanja Lakić je diplomirani pravnik, poslanik SNS, član Odbora srpskog parlamenta zaduženog za dijasporu i Srbe u regionu.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track