GRADONAČELNIK ŠAPIĆ RAZGOVARAO SA BRITANSKOM AMBASADORKOM Zajednička ocena: Neophodan nastavak saradnje u korist obe strane
Foto: Beoinfo

u starom dvoru

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ RAZGOVARAO SA BRITANSKOM AMBASADORKOM Zajednička ocena: Neophodan nastavak saradnje u korist obe strane

Politika -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u zdanju Starog dvora sa britanskom ambasadorkom Šan Makleod.

Gradonačelnik Šapić upoznao je ambasadorku sa značajnim gradskim projektima čija je realizacija u toku ili su u planu za naredni period. On je posebno izrazio nadu da će se zajednički uspešni projekti nastaviti i u budućnosti.

Zajednički je ocenjeno da je neophodno da se saradnja nastavi u korist obe strane, naročito u oblasti ekonomskih odnosa, IT industrije, kulture i obrazovanja, kao i da je važno da se prepoznaju oblasti koje bi u budućnosti bile interesantne za saradnju i ulaganje.

Šan Makleod, Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

U razgovoru je istaknuta dosadašnja dobra saradnja u oblasti zaštite životne sredine, borbe protiv klimatskih promena, kao i brojne mogućnosti koje borba protiv klimatskih promena otvara, ne samo u smislu zaštite životne sredine već i tehnološkog i ekonomskog razvoja.

Gradonačelnik je istakao da u Beogradu danas postoji pozitivna investiciona klima, da se Beograd razvija i gradi, i pozvao britanske kompanije da ulažu u srpsku prestonicu.

Prvi čovek Beograda je posebno istakao značaj zajedničkog delovanja, razmene iskustava, mišljenja i predloga, koji bi se sprovodili i primenjivali u praksi, kako bi rezultati bili što pre vidljivi.

Sagovornici su se složili da treba podržati svaku inicijativu koja za rezultat ima stvaranje uslova za bolji život svih građana Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track