NOVINARKA JELENA ZORIĆ ZA KURIR: Hrkalovićkinu izjavu sam doživela kao pretnju!
Foto: Nenad Kostić, Beta/Teodora Milovanović

dala iskaz u tužilaštvu

NOVINARKA JELENA ZORIĆ ZA KURIR: Hrkalovićkinu izjavu sam doživela kao pretnju!

Politika -

Izjavu bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, okrivljene u jednom postupku pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, doživela sam kao pretnju, kaže za Kurir novinarka Birna i Vremena Jelena Zorić.

Ona je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu dala iskaz povodom Hrkalovićkine izjave u kojoj je, kako kaže, "ničim izazvano" spominjala njenog brata u kontekstu afere Jovanjica. Objašnjava da cilj prijave koju je podnela protiv Hrkalović nije da joj oteža položaj kao okrivljene u postupku koji se protiv nje vodi.

- Nije mi namera da se ona vrati u pritvor, zbog moje prijave - rekla je Zorićeva i dodala da je cilj njene reakcije da zaštiti svoju porodicu.

Dijana Hrkalović, Jelena Zorić
foto: Printscreen/Youtube/Newsmax Adria, Nenad Kostić

Zorićeva je ranije danas kazala i da sve ovo remeti njen poslovni i privatni život, ali i živote članova njene porodice. Kako je rekla, najopasnije su pretnje koje su najteže dokazive i "umotane u celofan", "kada se mole Bogu za vas", "požele dobro zdravlje vama i vašoj porodici" ili vam na kućnom pragu ostave morbidnu poruku.

Hrkalovićeva je, podsetimo, prethodno u ponedeljak na TV Hepi rekla da "konačno imamo priznanje ove Jelene Zorić".

- Čujem kako njen brat priča da je imala probleme sa redakcijom u kojoj je prethodno radila zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna (jedan od tužilaca u predmetu Jovanjica, prim. aut.) i nekog kriminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl te redakcije - kazala je Hrkalovićeva.

Inače, Hrkalovićki se trenutno sudi za zloupotrebu službenog položaja i kočenje istraga, a istražuje se i njena povezanost sa ozloglašenim klanom Veljka Belivuka. Ona je u javnim nastupima posle puštanja iz pritvora govorila je da je sve radila isključivo po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kazala je i da je Stefanović prisluškivao predsednika Alekandra Vučića, štitio je klan Veljka Belivuka, montirao aferu "Jovanjica"...

Jelena Zorić
foto: Printscreen/Youtube/Newsmax Adria

Na izjavu Hrkalovićeve o našoj koleginici odmah je ragovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara prijavio pretnje Hrkalovićke novinarki.

UNS je, kako su saopštili, dobio informaciju da će Treće osnovno tužilaštvo postupiti u skladu sa Obavezujućim uputstvom koje podrazumeva hitnost postupka kada su pretnje upućene novinarima.

- Obraćajući se UNS, Jelena Zorić je rekla da je ovo način Hrkalovićeve da joj pošalje pretnju i zastraši je, spominjući njenog brata, iako za to ne postoji nijedan povod već da se radi o laži. UNS-u je Jelena Zorić dostavila link ka televizijskom prilogu emitovanom na televiziji N1 o toj prepisci, za koju Hrkalovićeva tvrdi da ju je prikrivala - saopštili su iz UNS.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track