RUKOPIS BEZBEDNJAKA IZ SRBIJE POSTAO DEO NAJVEĆE KOLEKCIJE NA SVETU: Knjiga Orhana Dragaša uvrštena u Kongresnu biblioteku
Foto: Privatna Arhiva

prestiž

RUKOPIS BEZBEDNJAKA IZ SRBIJE POSTAO DEO NAJVEĆE KOLEKCIJE NA SVETU: Knjiga Orhana Dragaša uvrštena u Kongresnu biblioteku

Politika -

Knjiga direktora beogradskog Međunarodnog instituta za bezbednost Orhana Dragaša "Dva lica globalizacije - istina i obmane" zvanično je uvrštena u fond Kongresne biblioteke, nakon što je prošla stroge recenzije i visoke kriterijume koje zahteva ova procedura, saopštio je taj institut.

U obaveštenju autoru, Kongresna biblioteka je izrazila zahvalnost što će ovim naslovom obogatiti svoju veliku kolekciju, navodi se u saopštenju.

Knjiga "Dva lica globalizacije - istina i obmane", objavljena 2019. godine, doživela je dva izdanja na srpskom jeziku i izdanje na engleskom.

Beogradski institut navodi da su recenzenti Dragaševe knjige neki od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti međunarodnih odnosa i ekonomije, kao što su profesor Stiv Henke, sa Univerziteta Džons Hopkins i Martin Volf, glavni ekonomski komentator Fajnenšl tajmsa, a autor predgovora je profesor Tamas David Baret sa Univerziteta Oksford.

Orhan Dragaš
foto: Orhan Dragaš

- Ova studija se bavi stanjem globalizacije deset godina nakon globalne finansijske krize, a u međuvremenu su se potvrdile njene projekcije o razvoju globalnih odnosa, pre svega među najuticajnijim akterima, kao što su SAD, Evropa, Kina i Rusija - navodi se u saopštenju.

Kongresna biblioteka je najveća biblioteka na svetu, ima kolekciju od više od 173 miliona knjiga, rukopisa, mapa, filmova i drugih dokumenata, i najveća je savezna kulturna ustanova u Sjedinjenim Državama, kao i glavna istraživačka baza američkog Kongresa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track