KO JE VLADIMIR ORLIĆ? Doktor elektrotehnike i rezervni oficir kandidat SNS za predsednika Narodne skupštine
Foto: Printscreen/Kurir TV

bogata biografija

KO JE VLADIMIR ORLIĆ? Doktor elektrotehnike i rezervni oficir kandidat SNS za predsednika Narodne skupštine

Politika -

Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude Vladimir Orlić (39).

Potpredsednik GO SNS i doskorašnji narodni poslanik rođen je 1983. godine u Beogradu. Završio je Osnovnu školu "Jovan Popović" u Obrenovcu i Matematičku gimnaziju u Beogradu (2002), a diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde je stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije.

Vladimir Orlić je član Srpske napredne stranke od 2008. godine. Obavljao je različite dužnosti u sektoru informisanja pri Gradskog odbora SNS Beograd i višim organima stranke.

Vladimir Orlić
foto: Damir Dervišagić

Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi Srpske napredne stranke 2012. i 2014. godine. Izabran je za narodnog poslanika na izborima 2014. i 2016. godine. Bio je i zamenik šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije.

Ističe da je završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije 2010. godine gde je stekao čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Član je Udruženja pisaca "Poeta" na Čukarici.

Otac je troje dece.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track