NEDELJA SA PREDSEDNIKOM: Vučić imao niz radnih aktivnosti i važnih sastanaka (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM: Vučić imao niz radnih aktivnosti i važnih sastanaka (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu kako mu je izgledala protekla radna nedelja, a kao što se vidi na snimku, predsednik je imao niz radnih aktivnosti i važnih sastanaka.

Početak radne nedelje obeležio je jedan veliki infrastrukturni poduhvat - spojen je most preko Save u okviru izgradnje auto-puta Ruma - Šabac, čime je Srbija još jednom pokazala da se iz dana u dan ubrzano menja i razvija, naveo je predsednik.

- Imali smo i oproštajne posete ambasadora Kraljevine Belgije i Kuvajta, koji su ličnim angažmanom mnogo uradili na unapređenju odnosa sa Srbijom - istakao je on.

Vučić je naveo da je razgovarao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i da je prisustvovao ceremoniji obeležavanja izvođenja mera zaštite na objektu Centralne kule Memorijalnog centra „Staro sajmište“.

- Telefonom sam razgovarao sa našim prijateljem Viktorom Orbanom, sa kojim sam razmotrio brojna pitanja od interesa za građane naše dve zemlje u predstojećem periodu. Poseban emotivni i državnički pečat ovoj nedelji, dala je ceremonija kojom je označen početak izvođenja mera zaštite na objektu Centralne kule Memorijalnog centra „Staro sajmište“, čime smo nastavili da se odužujemo precima i stvaramo još jedan legat za potomke - naveo je.

Predsednik je obišao i radove na Kuli Beograd, a istakao je da je “posebno dobre razgovore imao sa ministrima spoljnih poslova Gabonske Republike i Kraljevine Esvatini”.

- Na kraju nedelje, imao sam veliku čast da ugostim premijera Kraljevine Španije Pedra Sančeza i da mu se lično zahvalim na prijateljstvu i podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji u međunarodnoj političkoj areni - napisao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja