SVE JASNO! Goran Vesić: Mandatar će biti osoba koja je spremna i može da odgovori na teške zadatke
Foto: Kurir Televizija

procena

SVE JASNO! Goran Vesić: Mandatar će biti osoba koja je spremna i može da odgovori na teške zadatke

Politika -

Član predsedništva SNS Goran Vesić rekao je da će mandatar za sastav nove vlade morati da bude osoba koja je spremna i može da odgovori na teške zadatke.

On je, gostujući na TV Pink, rekao i da je današnji izbor predsednika i potpredsednika Skupštine završetak konstituisanja parlamenta.

- Time se stvaraju uslovi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u narednom periodu predloži mandatara za sastav vlade. Predsednik će predložiti za mandatara osobu koja može da ogovori na teške zadatke koji čekaju novu vladu - istakao je Vesić.

Dodao je da je jedan od najvažnijih zadataka nove vlade da nastavimo sa sprovodjenjem naše politike prema KIM, da sačuvo našu južnu pokrajinu kao i da razgovaramo sa Albancima.

- Nastavićemo da razvijamo "Otvoren Balkan" i da unapređujemo saradnju sa državama i narodima Balkana - naglasio je Vesić podvlačeći da zbog rata u Ukrajini Evropu očekuje velika kriza.

Goran Vesić
foto: Kurir televizija

- Mi smo se bolje pripremili od drugih, predsednik je obezbedio nove skladišne kapaciteta gasa u Mađarskoj, rekonstruisano je i skladište gasa u Banatskom Dvoru. Ne znam šta bi bilo sada da na vreme nismo izgradili Balkanski tok za koji su nas mnogi kritokovali. Obezbedili smo i dovoljno hrane, svakako ćemo bolje proći u toj krizi od drugih kada je zaštita stanovnika u pitanju. Ali mi smo deo jednog jedinstvenog tržišta i na žalost ne možemo u potpunosti da se zaštitimo od inflacije i problema koji nam dolaze iz Evrope. Na vreme smo obezbedili da prođemo sa što manje posledica - rekao je Vesić.

On je dodao da nova vlada mora da bude spremna da reaguje na dnevne izazove, da je čine ljudi koji su iskusni, koji ne beže od problema već ih rešavaju i koji se ne boje rada.

- Vlada će u svakom slučaju sporvoditi politiku Aleksandra Vučića i pred njom su teški izazovi. Moraće da obezbedi ekonomsku bezbednost, da zaštiti životni standard građana, energetsku bezbednost i ono što je najvažnije da obezbedi mir - zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track