07:42

DOBRO JE ŠTO SE POLITIČKI ŽIVOT VRATIO U SKUPŠTINU Goran Vesić za Kurir TV o novom sazivu parlamenta EVO ŠTA JE SLEDEĆI KORAK

novi saziv parlamenta

DOBRO JE ŠTO SE POLITIČKI ŽIVOT VRATIO U SKUPŠTINU Goran Vesić za Kurir TV o novom sazivu parlamenta EVO ŠTA JE SLEDEĆI KORAK

Politika -

Dobro je što opozicija, koja je bojkotovala prošle izbore, sada učestvuje u političkom procesu i sada imamo, maltene, predstavnike svih političkih opcija u Srbiji, rekao je Goran Vesić u jutarnjem programu Kurir TV Redakcija.

Budući saziv parlamenta imaće sedam potpredsedničkih mesta od kojih su tri predviđena za opoziciju, pa bi tih sedam mesta trebalo da pripadne poslaničkim klubovima SNS, SPS, SVM, SPP, SSP, DS i koalicija Nade.Prema Poslovniku, sednicom predsedava najstariji poslanik, a to je u ovom slučaju Vladeta Janković sa izborne liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

promenjen ustav, Ustav, Skupština, Skupština Srbije
foto: Ministarstvo Pravde

Konstitutivna sednica novog saziva parlamenta počela je potvrdom mandata novim poslanicima sa 12 izbornih lista koje su dobile poverenje gradjana na parlamentarnim izborima 3. aprila.Poslednja tačka dnevnog reda konstitutivne sednice je Izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama. U skupštini je ranije rečeno da se glasanje i kraj sednice očekuju najkasnije danas.

Juče je održana druga po redu konstitutivna sednica novog saziva, a teme koje su se našle na dnevnom redu su izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

O ovoj temi je za Kurtir televiziju govorio Goran Vesić.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

- Vladimir Orlić je čovek koji zaslužuje da vodi parlament. prvo to je čovek koji je brilijantne karijere. On je doktor nauka, ima veliko parlamentarno iskustvo - rekao je Goran Vesić za Kurir televiziju i dodao:

- Dobro je što opozicija, koja je bojkotovala prošle izbore, sada učestvuje u političkom procesu i sada imamo, maltene, predstavnike svih političkih opcija u Srbiji. Dobro je što se političi život vratio u Skupštinu. To je dobro za demokratiju. Sledi izbor vlade, to je sledeći korak - rekao je Vesić i jutarnjm programu Kurir televizije.

Gostovanje Gorana Vesića možete pogledati u VIDEU ISPOD:

07:42

DOBRO JE ŠTO SE POLITIČKI ŽIVOT VRATIO U SKUPŠTINU Goran Vesić za Kurir TV o novom sazivu parlamenta EVO ŠTA JE SLEDEĆI KORAK

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track