NADAM SE KAKVOM-TAKVOM REŠENJU IAKO U TO UOPŠTE NE VERUJEM: Predsednik pred sam početak razgovora o suštinskim problemima na KiM
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

težak dan u briselu

NADAM SE KAKVOM-TAKVOM REŠENJU IAKO U TO UOPŠTE NE VERUJEM: Predsednik pred sam početak razgovora o suštinskim problemima na KiM

Politika -

BRISEL - Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem, napisao je pred sam početak današnjeg sastanka u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije.

Podsetimo, predsednik Vučić sastao se s visokim predstavnikom EU za spolјne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Žozepom Borelom.

Počeo sastanak Vučić-Kurti sa Borelom i Lajčakom

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou počela je danas pre podne u Briselu. Na sastanku učestvuju predsednik Srbije Aleksnadar Vučić, premijer Kosova Aljbin Kurti, visoki predstavnik EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Pre zajedničkog sastanka Borel se ;jutros u Briselu odvojeno sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Uz fotografije sa sastanaka Borel je na Tviteru napisao da su nedavne tenzije na severu Kosova još jednom ; pokazale da je vreme da se krene napred ka punoj normalizaciji i da očekuje da oba lidera budu otvoreni i fleksibilni da nađu zajednički jezik.

Vučić je uz fotografiju susreta sa Borelom na Instagramu napisao:"Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rešenju iako u to uopšte ne verujem". Pre zajedničkog sastanka Kurti i Vučić jutros su razgovarali i sa Lajčaklom.

Kurir.rs/Instagram/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track