00:50

NIKO SE IZ SRPSKE DELEGACIJE DANAS NEĆE OBRAĆATI Petković uživo iz Brisela: Predsednik će se obratiti sutra

Direktor Kancelarije za KiM

NIKO SE IZ SRPSKE DELEGACIJE DANAS NEĆE OBRAĆATI Petković uživo iz Brisela: Borili smo se za mir, predsednik se obraća sutra

Politika -

Biće to jedno od najznačajnijih obraćanja predsednika javnosti, naglasio je on

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se uživo iz Brisela i poručio da se niko iz srpske delegacije danas neće obraćati a da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić naciji obratiti sutra po povratku iz Brisela.

Neposredno pre Petkovićevog izlaska pred medije, u Briselu je nešto posle 15 časova završena i druga runda trilateralnog sastanka predstavnika EU sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnikom Prištine Aljbinom Kurtijem.

Naime, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kratko se obratio novinarima nakon današnjih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa prištinskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU, Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom, i poručio da se niko iz srpske delegacije danas neće obraćati, a da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić naciji obratiti sutra po povratku iz Brisela.

- Predsednik Vučić će ostati još neko vreme danas u Briselu, a sutra će se, u toku dana ili uveče, obratiti javnosti - rekao je Petković.

Petar Petrović
foto: Printscreen RTS

Petković je kazao da ima još nade za kompromis pa će predsednik danas, još neko vreme, ostati ovde u Briselu.

- Borili smo se za mir, za kompromis - dodao je Petković posle čega se žurno vratio u sedište evropske diplomatije.

- Biće to jedno od najznačajnijih obraćanja predsednika javnosti - naglasio je on.

Petar Petrović
foto: Printscreen RTS

Prethodno su, odvojeno, u dva navrata, šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, razgovarali sa Vučićem i Kurtijem. U zgradi EEAS u Briselu nalazi se i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track