NIJE TO BILO JEDINO PONIŽENJE JUČE U BRISELU Vljora Čitaku Kurtiju: Svemir možda ima kraj ali ljudska glupost je beskonačna
Foto: Printscreen Instagram

oglasila se na tviteru

NIJE TO BILO JEDINO PONIŽENJE JUČE U BRISELU Vljora Čitaku Kurtiju: Svemir možda ima kraj ali ljudska glupost je beskonačna

Politika -

PRIŠTINA - Potpredsednica opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku uputila je poruku savetniku premijera privremenih prištinskih institucija Hisamedinu Feraju, koji je pokušao da opravda činjenicu da tokom obraćanja šefa NATO Jensa Stoltenberga i Aljbina Kurtija "u sedištu NATO nije bilo zastave Kosova"

Citirajuću jednu mudrost, Čitaku je poručila da "svemir možda ima kraj, ali da je ljudska glupost definitivno beskonačna".

Feraj je, naime, tvrdio da iza Kurtija u sedištu NATO nije bilo zastave tzv. Kosova jer je, kako je napisao, Stoltenberg na taj način poslao poruku da su, kako je naveo, "on i Kurti ujedinjeni", dok zastava Srbije uz NATO zastavu na konferenciji za novinare je poruka prvog čoveka Alijanse da su "oni podeljeni", prenosi Euronews Srbija pisanje Tanjuga.

Aleksandar Vučić, brisel
foto: Beta

"Navodno, neki ''upućeni'' čitaju natpise: iza Aljbina zastava NATO-a, iza Vučića zastava Srbije. Stoltenberg i Kurti sa zajedničkom zastavom, Vučić sam sa zastavom. Kurti- Stoltenberg: ujedinjeni smo! Vučić: podeljeni smo!", napisao je Feraj, preneo je prištinski portal Reporteri.

Inače, to, prema pisanju dela prištinskih medija, nije bilo jedino poniženje za Kurtija u Briselu, pa je tako on na zvaničnoj internet stranici Evropske komisije najavljen kao "lider opozicije", uz Kosovo sa fusnotom.

Kurir.rs/Reporteri/Euronews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track