ANA BRNABIĆ ILI MILOŠ VUČEVIĆ? Goran Vesić za Kurir TV o šansama najvećih kandidata za mesto premijera GOVORIO I O VUČIĆU
Foto: Kurir televizija, Damir Dervišagić

nova vlada

ANA BRNABIĆ ILI MILOŠ VUČEVIĆ? Goran Vesić za Kurir TV o šansama najvećih kandidata za mesto premijera GOVORIO I O VUČIĆU

Politika -

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić izjavio je u Jutarnjem programu Kurir televizije da na mestu mandatara treba da se nađu ili Ana Brnabić ili Miloš Vučević.

Podsetimo, juče je završena sednica predsedništva Srpske napredne stranke, ali ćemo na mandatara sačekati još 48 sati. Predsednik Srbije kaže da će biti nagrađena požrtvovanost svih ministara koji su spremni i dostupni 24 sata. Veruje da ćemo novu vladu imati u narednih 15 dana od dana imenovanja mandatara.

- Juče je održana sednica i predsednik se konsultovao sa nama oko toga ko bi mogao da bude mandatar. Odluka je u nadležnosti predsednika, ali predsednik Vučić uvek želi da čuje i mišljenje drugih ljudi. Čuli ste da je predsednik rekao da je većina za to mandatar bude iz SNS, naša stranka je osvojila 120 mandata i smatramo da je potpuno logično da predstavnik naše stranke bude mandatar - rekao je Vesić.

Doskorašnji zamenik gradonačelnika Beograda prokomentarisao je izglede kandidata za premijersku poziciju.

- Da li će to biti Miloš Vučević ili Ana Brnabić, videćemo. Oboje zaslužuju to mesto, oni su ušli u uži krug i imaće potpunu podršku. Vučević je godinama uspešan gradonačelnik Novog Sada, pravnik je, lojalan, ima visok stepen socijalne inteligencije. O Ani Brnabić nemam šta ni da govorim, vidimo koliko ona uspešno rešava probleme u našoj zemlji. Ona je vodila Vladu u teškim vremenima, imala je epidemiju korona virusa, pa posle kad je počeo rat u Ukrajini. Tako da, sa te strane očekujemo da će predsednik predložiti mandatara iz SNS. Nadam se da će neko od njih dvoje biti premijer - izjavio je Vesić gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

04:41

ANA BRNABIĆ I MILOŠ VUČEVIĆ U UŽEM KRUGU ZA MANDATARA? Goran Vesić za Kurir TV otkrio: Predsednik se konsultovao sa nama

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

16:30

VUČIĆA OČEKUJU VAŽNI RAZGOVORI! Goran Vesić o aktuelnim temema na Kurir TV: Evo šta očekuje od sastanka u Briselu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track