NOVA KURTIJEVA PROVOKACIJA KOD ZUBINOG POTOKA: 30 specijalaca takozvane kosovske policije sa "hamerom" i buldožerom na terenu
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

NOVA KURTIJEVA PROVOKACIJA KOD ZUBINOG POTOKA: 30 specijalaca takozvane kosovske policije sa "hamerom" i buldožerom na terenu

Politika -

U selu Jabuka u opštini Zubin Potok jutros je primećena veća kolona vozila tzv. kosovske policije u kojoj je više vozila marke "tojota lend kruzer", borbeno-oklopno vozilo "hamer h1", ali i jedan buldožer.

Kako prenose izvori Novosti, primećeno je i oko 30 pripadnika takozvane kosovske policije.

Iza ovog manevra, kako se pretpostavlja, krije se namera da Albanci probiju novi putni pravac od sela Jabuka do "Brankovog brda".

Vlasti u Prištini očigledno ništa ne prepuštaju slučaju, a u susret 1. septembru, za kada je zakazana primena opasne odluke da se ponište srpska dokumenta i registarske oznake vozila na KiM.

Osim toga, pomenuti pravac nije daleko od administrativnog prelaza Brnjak, kod kojeg su Srbi nedavno postavljali barikade nezadovoljni Kurtijevim bezumnim potezom.

Podsećamo, list je i juče objavio da se kosovski specijalci ubrzano pripremaju, pa su tako u bazu "Belvedere" u južnom delu Kosovske Mitrovice dopremljeni kompleti šok-bombi i borbenih prsluka.

Osim toga, Kurtijevi specijalci u četvrtak su imali obuku zajedno sa delovima takozvane vojske Kosova, a koju su sprovodili instruktori Kfora iz Amerike, Britanije, Turske i Nemačke.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track