03:09

MILETIĆ O POSTIGNUTIM DOGOVORIMA IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE Svako ko misli da može da preskoči Srbiju kao plitak potok, vara se

MILETIĆ O POSTIGNUTIM DOGOVORIMA IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE Svako ko misli da može da preskoči Srbiju kao plitak potok, vara se

Politika -

O značaju postignutih dogovora, kao i pregovorima koji očekuju Beograd i Prištinu govorio je prof. dr Dejan Miletić u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Da li su posle dogovora Beograda i Prištine u vezi sa ličnim kartama smanjene tenzije na Kosovu i Metohiji i da li je ovaj sporazum putokaz za rešavanje i budućih sporova? Neki problemi i dalje ostaju. Treba rešiti problem i u vezi sa registarskim tablicama.

U rešavanju problema ide se korak po korak, a jedan od krupnijih koraka je realizacija Zajednice srpskih opština, dogovor koji Priština uporno izbegava da poštuje.

- Rusije u ovoj fazi nema nigde, povukli su svoj kontigent. Oni mogu po svemu sudeći da to i rade. Čak i kad bismo mi priznali Kosovo, a Rusija odluči da to ne želi, Kosovo ne može biti primljeno u UN. Treba jednu stvar podvući, prvo hvala Rusiji na ovome, a drugo je da sve ovo što nama rade, neka se ne čude posle šta radi Rusija u Donbasu itd. Ne treba da imaju dvostruka razmišljanja, EU vidimo koliko problema ima. Niko ne razmišlja o proširenju, a nakon ove zime videćemo šta će ostati od EU. Trenutna situacija ukazuje samo na njihove problema - rekao je Miletić i dodao je trenutna situacija na Kosovu nonsens međunarodnog prava.

- Trenutna situacija na Kosovu je nonsens međunarodnog prava. Mi dosta jačamo, a jačanjem šaljemo snažnu poruku svima. Svako ko misli da može kao plitak potok da pregazi Srbiju i naše interese, grdno se vara - rekao je prof. dr Miletić gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:54

ŽESTOK PRITISAK NA KURTIJA! Sagovornici Kurir TV: Priština ne može da izdrži PODLEŽE SVE JAČEM UTICAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track