NASTAVAK DIPLOMATSKIH AKTIVNOSTI OKO REGISTARSKIH TABLICA Beriša i Janjić za Kurir TV: Važno je da se izbegne eskalacija sukoba
Foto: Kurir televizija

usijanje!

NASTAVAK DIPLOMATSKIH AKTIVNOSTI OKO REGISTARSKIH TABLICA Beriša i Janjić za Kurir TV: Važno je da se izbegne eskalacija sukoba

Politika -

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša i Dušan Janjić iz Foruma za etičke odnose komentarisali su u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji dalji nastavak diplomatskih aktivnosti oko registarskih tablica.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša istakao je da je trenutni fokus na Zajednicu srpskih opština.

- Fokusirani smo na Zajednicu srpskih opština. Ne smemo da zaboravimo na činjenicu da postoje Albanci koji imaju dokumenta kao Srbi na KiM. Moramo se fokusirati kada govorimo o građanima Kosova na dokumenta koja su izdata od strane Republike Srbije. Ne sviđa mi se još jedna stvar u ovom trenutku kada je dijalog pošao jednim dobrim putem, pojavio se Olaf Šolc i očigledno Nemačka želi da zauzme poziciju u vođenju EU - rekao je predsednik Matice Albanaca u Srbiji i dodao:

Taj kompletan problem koji se pojavio nakon sukoba u Ukrajini vodi ka tome da Olaf Šolc želi da preuzme tu "palicu". Kurti nema uticaj, to može imati samo Vašington. Ovo je zapravo samo popuštanje, da se pitanje slobode kretanja na mala vrata uvodi u Otvoreni Balkan. Srbija neće odustati od Kosova. Najbitnije u ovom trenutku da se tenzija spusti na nivo normalnih odnosa i diplomatije. Mislim da se ovo neće rešiti tako kako očekuje Brisel ili Olaf Šolc, mislim da je Eskobar ovde najključniji - izjavio je Beriša gostujući u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

03:09

PREDSEDNIK MATICE ALBANACA U SRBIJI: Fokusirani smo na Zajednicu srpskih opština

DUŠAN JANJIĆ, FORUM ZA ENTIČKE ODNOSE

Važno je da se izbegne eskalacija sukoba

- Mi sada razgovaramo kao da se ništa nije dogodilo. Boreli je izjavio da se ide na konflikt menadžment. Šatl diplomatija znači da dok se problem ne završi ne napušta se teren. Već sada se zakazuju specijalne emisije za 31. avgust, zbog čega? Ja mislim da niko neće skidati tablice, zašto praviti specijalne emisije unapred ako se neće skidati. Postoji i usmeni sporazum. Mora se rešiti i pitanje pasoša. Vučić se poduhvatio jednog ozbiljnog posla, a to je ta Hilova izjava da se moraju primenjivati potpisani sporazumi. Sad je važno da se izbegne eskalacija sukoba - kaže Janjić.

04:35

DUŠAN JANJIĆ, FORUM ZA ENTIČKE ODNOSE: Važno je da se izbegne eskalacija sukobaNA KiM

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:09

MILETIĆ O POSTIGNUTIM DOGOVORIMA IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE Svako ko misli da može da preskoči Srbiju kao plitak potok, vara se

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track