PROFESOR VULETIĆ ZA KURIR TV: Sad su i u SNS i u SPS tenzije! Razjasnio šta znače 4 mesta socijalistima i KO KOGA GURA U VLADU
Foto: Kurir Televizija

otvoreno

PROFESOR VULETIĆ ZA KURIR TV: Sad su i u SNS i u SPS tenzije! Razjasnio šta znače 4 mesta socijalistima i KO KOGA GURA U VLADU

Politika -

Informacija da bi SPS mogao da dobije četiri ministarska mesta u novoj Vladi bila je tema jutarnjeg programa Kurir televizije u kom je sagovornik voditeljima Olji Lazarević i Vladimiru Karalejiću bio sociolog Vladimir Vuletić.

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić izjavila je da je to što je birana tri puta za premijerku ogromna čast i odgovornost, a prioritet nove Vlade biće energetika, što predstavlja pitanje nacionalne bezbednosti.

Ana Brnabic veruje da će joj biti lako da napiše treći ekspoze, jer su jasni izazovi, a najvažniji je zadatak očuvanje mira i stabilnosti. Pitanje Kosova i Metohije je najvise muci kao i to sto je svet na pragu treceg svetskog rata. Mandatarka naglašava da živimo u vreme kada su dogovor i kompromis postale slabost-a ne snaga, i niko nije spreman nikoga da sasluša.

Novu Vladu možemo da ocekujemo do kraja septembra. Činiće ga tim kome nece biti najvaznije fukcije nego rezultati. Brnabićeva pretpostavlja da će Ivica Dačić biti vicepremijer kaže da pretpostavlja jer je SPS osnovni koalicioni partner. Budući potpredsednici su, kaže, bez sumnje Miloš Vučević i Siniša Mali. Njih trojica će imati i ministarske funkcije.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

Govoreći o tome da li je tačno da će četiri ministarska resora pripasti SPS-u, mandatarka za sastav nove vlade Srbije kaže da ne može tako da priča, jer se ne radi o prostim brojkama nego o tome ko i gde čemu može da doprinese. Ističe da će nova Vlada biti Vlada kontinuiteta. Njeni naredni fokusi su, kaže, i oblast razvoja nauke kroz veštačku inteligenciju, biotehnologiju i biomedicinu.

Prof. Vladimir Vuletić, sociolog, dotakao se informacije da bi SPS u novoj Vladi mogao da dobije 4 resora.

- Meni se čini da ta priča o broju mandata samo tabloidna priča. Ona je interesantna i privlači pažnju, ali suštinski ona za politiku nije bitna. Ja sam siguran da u svakoj stranci postoje tenzije. Posebno u SPS-u i SNS-u postoje te tenzije na temu ko će postati ministar i ko će pogurati svog čoveka za ministarsku poziciju - rekao je sociolog.

U videu ispod možete videti ostatak gostovanja Vladimira Vuletića u jutarnjem programu Kurir televizije:

04:41

PROFESEOR VULETIĆ ZA KURIR TV: Sad su i u SNS i u SPS tenzije! Razjasnio šta znače 4 mesta socijalistima i KO KOGA GURA U VLADU

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:41

PREDSEDNIK SE OBRAĆA NACIJI: Vučić o upravo završenoj sednici Predsedništva SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track