PREDSEDNIK VUČIĆ: Potreban nam je novi BLOK, kome na prvom mestu neće biti ni istok ni zapad, već SRBIJA
Foto: Pritnscreen/Pink

o aktuelnoj situaciji

PREDSEDNIK VUČIĆ: Potreban nam je novi BLOK, kome na prvom mestu neće biti ni istok ni zapad, već SRBIJA

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom aktuelne sitaucije u zemlji u vezi sa zabranjenim Evroprajdom u Beogradu i onoga što nas čeka na Kosovu i Metohiji od 1. septembra, da je Srbiji potreban novi, kako je naveo, "blok pristojne i normalne Srbije".

"Srpski blok, kome neće biti ni istok ni zapad na prvom mestu već interes Srbije, a koji će biti i nacionalni i građanski", rekao je predsednik Vučić.

Vučić je istakao da eri socijalnih mreža i sukoba velikih sila "preko naših leđa uvek strada normalna Srbija".

"Jedni će reći ako ne krenemo na zapad isključivo i ne okrenemo se od istoka odričemo se modernizma, napretka i ekonomskog blagostenja i da je to važno za Srbiju. Drugi će reći, ako ne vežemo svoj mali čamac uz veliki ruski brod - propala je Srbija i ne može da se odupremo satani. Ali, da li tu ima srpskog interesa?", zapitao je Vučić.

Predsednik je poručio da treba da pokušamo da budemo normalni kada je reč o pitanju Evroprajda, prema "tih sedam do 10 odsto ljudi su naši građani".

"I o njima moramo da brinemo, i to su naši braća i sestre i da i njima kažemo, ne morate baš uvek prst u oko da ubodete svakome da biste dokazivali nešto da jeste", rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track