PALMA DOBIO ULICU U PARALIJI! Marković: Oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da uz pomoć navigacije dođu do plaže
Foto: Kurir, Privatna arhiva

Katerini

PALMA DOBIO ULICU U PARALIJI! Marković: Oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da uz pomoć navigacije dođu do plaže

Politika -

Odlukom Skupštine grada Katerini predsedniku Jedinstvene Srbije, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markovića Palmi dodeljena je ulica u Paraliji koja od 29. avgusta nosi njegovo ime.

Tablu sa imenom Dragana Markovića Palme na prigodnoj svečanosti otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i Dragan Marković Palma.

Svečanosti su prisustvovali odbornici grada Katerini i članovi srpske delegacije u poseti Grčkoj.

Dragan Marković Palma
foto: Kurir, Privatna arhiva

- U Grčkoj je veoma teško da neko ko je strani državljanin dobije ulicu i taj koji pokrene tako nešto mora biti veoma hrabar. U slučaju Dragana Markovića Palme, on jeste iz druge države, ali ta država je veliki prijatelj Grčke. Pre svega iste smo vere i čuvamo istu tradiciju, porodicu, veru i domovinu. Brate Dragane uradili smo najmanje što smo mogli za tebe. Ti si zaslužio ulicu u ovom delu Grčke - rekao je obraćajući se prisutnima gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos.

Marković se zahvalio i dodao da "ime ove ulice deli sa građanima Srbije". On je rekao i da sada oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da u navigaciji ukucaju "ulica Dragana Markovića Palme" i stići će do plaže.

Dragan Marković Palma
foto: Kurir, Privatna arhiva

- Sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. Ja želim i da se zahvalim i grčkoj vladi i premijeru Micotakisu što Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i što pomaže Srbiji na evropskom putu - rekao je Marković

Prisutne je pozdravio i predsednik mesne zajednice Korinos gde se nalazi Ulica Dragana Markovića Palme, Joanis Mortanasis, koji je izrazio zahvalnost Draganu Markoviću Palmi.

Inače, ulica Dragana Markovića Palme nalazi se na ulazu u Korinos, kada siđete sa autoputa i vodi vas do hotela Mediteranian Village u Paraliji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track