PAKUJU KOFERE: Ovi ministri se opraštaju od funkcija? A evo šta oni na to kažu
Foto: Marina Lopičić

najslabije karike

PAKUJU KOFERE: Ovi ministri se opraštaju od funkcija? A evo šta oni na to kažu

Politika -

Sastav buduće vlade Srbije, na čijem čelu će po treći put biti Ana Brnabić, još nije poznat, iako je izvesno da u njoj više nećemo gledati dobar broj aktuelnih ministara.

Ministarska mesta zasad su sigurna za aktuelnog ministra finansija Sinišu Malog, doskorašnjeg predsednika Narodne skupštine, lidera SPS Ivicu Dačića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Ana Brnabić
foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Ipak, po svemu sudeći, pozicije u vladi najverovatnije neće zadržati ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar bez portfelja Novica Tončev, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar saobraćaja i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović...

No, kako pojedini sami kažu za Kurir, odluka o ostanku u vladi nije na njima.

Anđelka Atanasković, Ministarka
foto: Zorana Jevtić

- Ja sam radila za Srbiju najbolje što sam mogla u datom vremenu. Ima ko će o tome odlučivati, a i da ne budem, za mene je bila čast i veliko iskustvo učestvovati u radu Vlade i hvala na tome. Uostalom, čeka me posao u fabrici u kojoj sam provela ceo radni staž, tako da je sve to normalno - rekla nam je Atanasković.

I Dmitrović poručuje da pitanje o tome hoće li biti u narednoj vladi nije za njega.

Ratko Dmitrović
foto: Nemanja Nikolić

- Inače, ne opterećujem se uopšte tim pitanjem. Ako postoji stav da mogu dodatno doprineti rešavanju problema demografije, tu sam da razgovaramo o mom ostanku u Vladi. Ako je suprotno, imam šta da radim. I ovom prilikom apelujem, molim, ko god bio ministar, da stalno držimo pred očima istinu, mi kao narod većeg problema od demografije nemamo - kazao je Dmitrović.

I. Ž./ Foto/Source:Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track