BITKA ZA FOTELJE U SPS: Tabori Zagrađanina i Tončeva u klinču, OTIMAČINA za ministre! Dačić se NIKOME NE JAVLJA!
Foto: Nenad Kostić

SAZNAJEMO! lov na funkcije

BITKA ZA FOTELJE U SPS: Tabori Zagrađanina i Tončeva u klinču, OTIMAČINA za ministre! Dačić se NIKOME NE JAVLJA!

Politika -

Otkako je obelodanjeno da bi socijalisti mogli da dobiju čak četiri mesta, od kojih jedno sigurno ide šefu partije, ne prestaju međusobna saplitanja partijskih drugova za preostale tri pozicije, saznaje Kurir

Burno je poslednjih nedelja u Socijalističkoj partiji Srbije, i to zbog ministarskih funkcija! Otkako je obelodanjeno da će toj stranci pripasti najverovatnije četiri ministarstva, od kojih će jedno voditi lider SPS Ivica Dačić, visoki partijski funkcioneri sve otvorenije sapliću jedni druge ne bi li se domogli jedne od preostale tri ministarske fotelje, saznaje Kurir.

Podmetanja

Dobro upućeni izvori Kurira kažu da čarke među socijalistima ne jenjavaju, zbog čega je Dačić mnogima čak prestao da se javlja na telefon.

- Svaki put kada se rešava pitanje funkcija, pogotovo ministarskih, maltene počne rat u SPS. Ne zna se više ko kome pokušava da podmetne i nametne sebe kao bolji izbor. Tako malo-malo zivkaju Dačića da izogovaraju nekog drugog, za koga smatraju da ima šanse da dobije ministarsko mesto. On je pojedinima čak prestao da se javlja na telefon jer ne želi uopšte da se meša u te njihove čarke - kaže naš sagovornik.

Vladan Zagrađanin
foto: Damir Dervišagić

Najjači napadi, dodaje naš izvor, dolaze iz dva međusobno suprotstavljena tabora - ljudi okupljenih oko aktuelnog ministra bez portfelja Novice Tončeva i Vladana Zagrađanina, predsednika IO SPS.

- Tončev bi po svaku cenu da zadrži ministarsku fotelju, dok Zagrađanin već godinama pokušava da se nametne za ministra i uporan je u tome da je radom i zalaganjem u stranci zaslužio tu funkciju - kaže on.

Novica Tončev
foto: Dragan Kadić

Jasna poruka

Dačić je imao jasnu poruku.

- SPS je ozbiljna stranka i ne može da se odlučuje tako, već na stranačkim organima - kratko je poručio Dačić za Kurir.

Ako je pak verovati šuškanjima u političkim krugovima, najviđeniji za funkcije su aktuelni ministar prosvete Branko Ružić, direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, ali i nekadašnji potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević. Istovremeno, Tončev, po svemu sudeći, uprkos svojoj želji, najverovatnije neće imati novu priliku da bude deo i naredne vlade.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir kaže da je nezahvalno spekulisati s potencijalnim imenima, ali ukazuje na to da će izbor najverovatnije pasti na osobe sa upravljačkim iskustvom i političkom težinom koje su pritom spremne i na saradnju s koalicionim partnerima.

- Takođe, biće oni koji nemaju afere, tačnije oni koji ne nanose reputacionu štetu. Svakako su imena stvar lidera stranke i njenih organa - konstatovao je Stanković.

BRANKO RUŽIĆ

Nastavlja se saradnja SNS i SPS

Branko Ružić
foto: Zorana Jevtić

Mediji neka naprave svoju vladu, a mi ćemo vladu građanki i građana Srbije, poručio je juče ministar prosvete Branko Ružić.

- Ono što je najvažnije jeste da se nastavlja koaliciona saradnja SNS i SPS. Izvojevali smo veoma značajnu zajedničku pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u prvom krugu, videćemo, imamo plejadu kadrova i to smo dokazali ove 32 godine - rekao je on.

Štampano izdanje 02.09.2022.
foto: Kurir

S NAŠIM POKLONIMA KREĆETE SPREMNI U ŠKOLU! KURIR VAM DANAS POKLANJA MINI-HEFTALICU + dodatak TV Ekran

TV Ekran, poklon, dodatak
foto: Promo

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima daruje dva poklona. Dobićete mini-heftalicu, kao koristan dodatak školskog pribora, plus TV Ekran.

Dopunite svoj školski pribor mini-heftalicom.

Praktična je za svakodnevnu upotrebu i laka za nošenje u torbi ili u džepu. Može da stane u pernicu.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Ana Franić: Živim svoju drugu mladost

Tek što je završila snimanje trilera „Poziv“, za koji su je preporučili rola u „Močvari“ i ljubav prema sportu, glumica otkriva i ostale podudarnosti u životu nakon što se posle decenije vratila pred kamere.

Mirjana Karanović: U ostvarenju „Majka Mara“ igra glavnu ulogu i još jednom režira

Pavle Mensur: Otac Irfan često mi kaže da treba da budem svoj i pratim srce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track