Jelena Trivan podnela ostavku

Jelena Trivan podnela ostavku

Politika -
Potpredsednica Demokratske stranke podnela je danas ostavku na tu funkciju

BEOGRAD - Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan podnela je danas ostavku na tu funkciju. Trivan je prvi funkcioner DS koji je podneo ostavku nakon izbora u maju, posle kojih je ta stranka prešla u opoziciju.

Dosadašnja potpredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan ocenila je da se stvarni poraz DS nije dogodio na izborima nego onda kada je stranka počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje clanove.

U pisanoj ostavci, dan uoči Glavnog odbora DS, ona je navela da članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je vaznija postala unutarstranačka polemika. "Na javnoj sceni događa se linč demokrata, a da svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta. Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokučava se učiniti odgovornim za sve", napisala je Jelena Trivan. Prema njenim rečima, sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. "U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime", ocenila je Jelena Trivan i istakla da je za nju, kao "čoveka ponosnog na svoju stranku i pripadnost njoj, neprihvatljivo što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana". "Svi zajedno slabeći DS pomažemo ovoj rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno", rekla je Jelena Trivan i istakla da lično ne želi da učestvuje ni u kakvim procesima koji bi urušili DS. "Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Moraju da budu važniji građani koji sa pravom očekuju da zaštitimo demokratske i građanske vrednosti ovog društva, a ne svoje karijere", dodala je. Jelena Trivan je istakla da je ubeđena da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro ikome i da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najušpesnijih ljudi. "Imajući u vidu da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja koja sam najmanje odgovorna za bilo šta podnosim ostavku. Kao moj duboko moralni odgovor na sve što se u prethodnom periodu događalo. Ostajem privržena politici svoje stranke i njen verni član koji će se u parlamentu do kraja boriti za onu DS koja je ovu zemlju učinila evropskom i pristojnom državom", piše u ostavci Jelene Trivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track