06:13

POSETA ANE BRNABIĆ KOSMETU ZNAČI SIGURNIJU BUDUĆNOST SRBA NA KiM! Stručnjaci: Premijerkino prisustvo uliva nadu našem narodu

usijanje!

POSETA ANE BRNABIĆ KOSMETU ZNAČI SIGURNIJU BUDUĆNOST SRBA NA KiM! Stručnjaci: Premijerkino prisustvo uliva nadu našem narodu

Politika -

Profesor Miroslav Bjegović i nekadašnji predsednik privremenog izvršnog veća KiM izjavili su u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji da poseta premijerke Ane Brnabić Severnoj Mitrovici znači sigurniju budućnost Srba na KiM.

ktv
foto: Kurir televizija

Prof. Bjegović smatra da je Brnabićeva svojim prisustvom ulila nadu i poverenju našem narodu na KiM.

- Sve zavisi od toga koliko EU daje akcenat na rešavanje kosovskog pitanja ali i održavanje bezbednosti na našoj pokrajini. Svaki napad koji se desi, za to su odgovorne međunarodne institucije poput KFOR-a. Njegova uloga je da dole obezbedi mir. Poseta Ane Brnabić je važna, jedan od najviših predstavnika je samim svojim prisustvom ulila nadu i poverenje našem narodu dole i poslala poruku da su zaštićeni. Jako je važno da se ljudi osete zaštićeno. Sve poruke koje je prenela premijerka našem narodu daje vetar u leđa. Pod okriljem naše države će možda budućnost biti sigurnija - rekao je Bjegović i dodao:

Ono što mi naglašavamo jeste da mora da se formira Zajednica srpskih opština. Više puta je naglašeno kako bi Srbija reagovala u slučaju napada. Ono što je takođe veoma važna poruka našem narodu dole jeste da je nama interest mir i stabilnost. Poseta Ane Brnabić znači sigurniju budućnost Srba na KiM - izjavio je prof. Bjegović gostujući u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

ktv
foto: Kurir televizija

Osnovna poruka Srbije je mir i stabilnost za sve građane, smatra Anđelković.

- Ana Brnabić predstavlja zvaničnu politiku Republike Srbije. Osnovna poruka jeste da je Srbija zainteresovana za mir i stabilnost za sve građane na Balkanu, a posebno na KiM. To je poruka koja je u korist svima. Kurtiju nije lako pala ova poseta, on mora da traži šta da izvuče iz toga jer su ga napali opozicioni lideri zato što je sve ono što je obećavao nije ispunio. Svestan je da mora da omogući dolazak naše premijerke na KiM - rekao je Anđelković.

ktv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:47

Brnabić, sledeća tema na svim sastancima svuda u svetu najveća i najvažnija tema biće formiranje Zajednice srpskih opština

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track